Piept de pui crocant

Fast food la tine acasa 2 😉

Dupa cum v-am aratat si in Fast food la tine acasa 1, sunt „alaturi” de voi in ceea ce priveste slabiciunile pe care le numim „fast food” .  Tot acolo spuneam ca mi-ar placea sa cred ca pot fi un mic ajutor pentru cei carora le pasa de sanatatea lor (asta ca sa nu mai numesc celelalte multe motive), dar care totusi nu pot trai fara a se infrupta din cand in cand din „fructul interzis”.

piept crocant1

Astazi va  prezint o reteta de piept de pui crocant si picant (sau foarte picant) pe la care va propun sa o serviti cu un sos de usturoi.

Veti fi uimiti cat de usor puteti reda la voi acasa un gust de invidiat. Pieptul de pui crocant si picant, „linistit” cu un sos de maioneza cu usturoi – culmea –  sanatos, va va ajuta sa nu cadeti in „pacat”.  :))

Avem nevoie:

Pentru puiul crocant

  • 1 caserola fileuri de pui sau piept de pui taiat fasii
  • 2 linguri pasta de ardei iute + ulei picant (optional)
  • 5 linguri faina de grau
  • 6 linguri pesmet
  • 3 linguri parmezan ras
  • 3 albusuri sau 2 oua
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 punga sau un bol (pentru marinare)

Pentru sosul de usturoi

  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 50 ml ulei de floarea soarelui presat la rece
  • 3 catei de usturoi pisat
  • 100 ml iaurt gras
  • 1 lingurita suc de lamaie (optional)
  • sare
  • piper proaspat macinat

Cum procedam:

  • punem fileurile/feliile de pui in punga (sau bol), adaugam pasta de ardei si uleiul picant, amestacm bine, sigilam punga/bolul, apoi bagam la frigider pentru minim o ora

Pentru a iesi mai picant, pieptul de pui trebuie lasat in pasta de ardei iute de pe o zi pe alta. Daca nu mancati foarte picant, o ora este suficienta.

4

  • incingem cuptorul la 200 grade/gaz 5 si tapetam o tava cu hartie de copt
  • intr-un bol punem faina, in altul batem usor ouale, apoi asezonam cu sare si piper, apoi intr-un al treilea bol amestecam pesmetul cu permezanul ras, adaugam sare si piper
  • apoi, ca la la snitele trecem puiul prin cele trei compozitii in ordinea urmatoare: faina-ou-pesmet

cruste

  • le asezam in tava si le dam la frigifer pentru zece minute
  • cat timp puiul este la frigider facem o maioneza usoara din ulei, ou si mustar, adaugam usturoiul, lamaia, iaurtul si asezonam
  • scoatem de la frigider puiul si il coacem 25-30 de minute (sau pana cand formeaza o crusta mai inchisa la culoare)

piept crocant2

Inmuiem in minunatul sos si savuram.

piept crocant3

S-aveti pofta!

poate iti place si

No comments

  1. arata bine si a iesit ideal, crocant si delicios, mai ales cu sosul acela, deja imi ploua in gura numai cand ma gandesc si vad pozele..:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *