Mâna sus cui nu-i lipsește din casă Parmigiano Reggiano! 🙋🏼♀ Și cine mușcă din calup noaptea, când îi apucă the munchies. 🙋🏼♀
Această brânză fabricată din lapte de vacă cu maturare îndelungată, de obicei între 12 și 36 de luni, are doar denumirea de Parmigiano Reggiano deoarece este un produs DOP (cu denumire de origine protejată), fiind produsă doar în provinciile Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua și Bologna.
Varianta originală trebuie să aibă neapărat coaja pe care scrie Parmigiano Reggiano (ca în clip⬇️).
La nivel de gust Zanetti Parmigiano Reggiano:
- La 12-18 luni, are un gust mai dulce și ușor lăptos, cu note delicate de fructe;
- La 24 de luni, devine mai echilibrat, cu o combinație de arome sărate și dulci, iar gustul devine mai profund și ușor picant;
- După 36 de luni, dezvoltă o aromă intensă, cu note de nuci, caramel și o ușoară amărăciune, având un gust puternic și persistent.
Conopidă crocantă cu parmezan
În rețeta de conopidă crocantă pun de obicei sortimentul maturat 12 luni. Acum însă, când am văzut cât de bine arată bucata de 36 de luni, nu m-am putut abține.
Am dat buchețelele de conopidă prin ou bătut cu puțin piper și foarte puțină sare, apoi le-am tăvălit bine prin Parmigiano Reggiano și am mai pus și extra după ce le-am aranjat în tavă.
Am dat la cuptorul preîncălzit la 200 grade funcția grill + ventilație pentru 20 de minute.
Este un fel ideal ca gustare sau ca garnitură.
Rețeta video de conopidă crocantă cu Parmigiano Reggiano