Trei salate de iarna de care va veti indragosti (VIDEO)

salate iarna

Stiu, titlul suna ca un clickbait obisnuit de pe site-urile dedicate publicului feminin, insa va promit ca va veti indragosti de aceste trei salate de iarna: quinoa cu somon si ardei gras; fasole mung, varza kale si tofu; orez rosu, portocale si microplante.

In Romania, in continuare, teremenul de salata este, in mare parte, asociat cu rosii, castraveti si ceapa, salata de varza sau salata verde cu alte diferite verdeturi. Salatele insa sunt mult mai mult de atat. Fie ca sunt de vara, racoritoare, cu verdeturi si legume, langa un preparat sau de sine statatoare; fie cu verdeturi, branzeturi si vinegrete diferite fie, cum sunt cele de azi, salate calde, cu boabe, cu legume, cu dressinguri, care fac din ele feluri de sine statatoare ideale pentru zilele friguroase din anotimpul rece.

Toate cele trei salate au fost gatite in maxim o ora – asta tinand cont de faptul ca toate cele trei ingrediente principale au avut nevoie de fierbere.

Dupa cum bine stiti, din luna decembrie am in teste noul vas Crockpot Turbo Express si sunt absolut incantata de el. Spre deosebire de fratele lui, acesta gateste sub presiune cu 40% mai repede si, in plus, are si functie de sous vide. Aruncati un ochi pe reteta de Ribeye cu vita pe care am facut-o la el.

Mai jos va las retetele complete ale acestor salate, cateva poze si clipurile pentru fiecare salata in parte, care sa va inspire.

Pe Instagram va astept si cu un cod de reducere, atat pentru Crockpot Express, cat si pentru Crockpot Turbo Express.

Salata cu quinoa, somon si ardei gras

Ingrediente (pentru 4 portii)
Pentru salata:
300 g quinoa
1 lingura amestec de legume cu sare (vegeta naturala)
200 g file de somon
1 legatura de cepsoara/chives sau 2 cepe verzi – eu am folosit 2 cutii de microplante de cepsoara
un ardei gras rosu

Pentru dressing:
Zeama unei lamai mari, 30 ml ulei de masline, o lingura de pate de peste din tub, o lingurita seminte de mustar, sare, piper proaspat rasnit

Cum procedam:
Spalam bine quinoa, apoi o punem in vasul Crockpototului, adaugam lingura de vegeta, turnam apa care sa depaseasca cu 1/2 cm boabele.
Adaugam gratarul de gatire la aburi, apoi punem pe el fileurile de somon.
Punem capacul, blocam, sigilam valva de presiune pe inchis, apoi setam la functia de orez, treapta high, 7 minute.
Dupa cele 7 minute eliberam presiunea – atentie, prin valva de eliberare a aburului va iesi abur foarte fierbinte!
Scoatem somonul pe o farfurie si, cu ajutorul a doua furculite, il maruntim si ii indepartam pielea.
Intr-un bol incapator, punem quinoa, somonul maruntit, ardeiul gras taiat cuburi mici si ceapa tocata.
Intr-un borcan, punem toate ingredientele pentru dressing, punem capacul si agitam bine.
Turnam dressingul peste salata, apoi amestecam bine.
Servim salata calda.

Salata de fasole mung cu kale, tofu si ardei copti

Ingrediente (pentru 4 portii)
Pentru salata:
250 g fasole mung (daca nu aveti, puteti folosi si fasole obisnuita)
3-4 frunze de varza kale
2 ardei kapia copti
o salota sau o ceapa rosie medie
200 g tofu natur

Pentru dressing:
30 ml ulei de susan, 2 linguri sos de soia, 3 linguri otet din orez, o lingura sos de stridii

Cum procedam:
Spalam bine fasolea, apoi o punem in vasul Crockpotului.
Adaugam un praf de sare apoi turnam apa cat sa acopere cu 1 cm fasolea.
Punem gratarul de gatire la aburi, apoi adaugam frunzele de varza kale rupte de pe cotor.
Blocam capacul, sigilam valva de aburi pe inchis, apoi setam la functia steam pentru 3 minute.
Dupa cele 3 minute eliberam presiunea – atentie, va iesi abur fierbinte prin valva de eliberare a aburului!
Scoatem varza kale pe o farfurie, sigilam din nou si de data aceasta setam la functia beans, treapa high inca 13 minute.
Dupa cele 13 minute, procedam la fel cu eliberarea presunii si scoatem fasolea fiarta intr-un bol incapator.
Adaugam peste fasole varza kale, tofu taiata cuburi, salota taiata pestisori si ardeiul copt feliat.

Intr-un borcan punem toate ingredientele pentru dressing, punem capacul si agitam bine.
Turnam dressingul peste salata, apoi amestecam bine.
Servim salata calda.

Salata de orez rosu cu portocale si parmezan

Pentru salata:
250 g orez rosu
2 portocale (eu am avut portocale rosii)
o mana buna de salata verde sau amestec dupa preferinta voastra (eu am avut doua cutii de microplante de naut si una de sfecla)
o salota mica
100 g parmezan

Pentru dressing:
30 ml ulei de masline, 30 ml melasa de rosii, 1 lingurita de sumac, sare, piper

Cum procedam:
Spalam bine orezul, apoi il punem in vasul Crockpotului.
Adaugam un praf de sare si turnam apa cat sa acopere cu 1/2 cm orezul.
Blocam capacul, sigilam valva de aburi pe inchis, apoi setam la functia rice pentru 12 minute.
Dupa cele 12 minute, eliberam presiunea – atentie, va iesi abur fierbinte prin valva de eliberare a aburului!
Scoatem orezul intr-un bol incapator si il lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, punem peste el salota tocata marunt, miezul portocalei taiat bucati, verdeturile si parmezanul feliat.
Intr-un borcan punem toate ingredientele pentru dressing, punem capacul si agitam bine.
Turnam dressingul peste salata, apoi amestecam bine.
Servim salata ca atare sau ca garnitura

Cu drag, Praji.

poate iti place si

22 comments

  1. Все в наличии!
    Тяговый аккумулятор стоимость https://ab-resurs.ru/kontakty/tyagovye-akkumulyatory-v-krasnoyarske/
    Мы имеем собственный склад в Москве, поэтому предлагаем большое количество товаров, которые уже есть в наличии;
    Наша компания активно поддерживает утилизацию старых аккумуляторов. Вы можете сдать старую батарею и получить за это деньги!
    Доставка по России
    напряжением 24 В (24V) — от 99 000 рублей;
    В нашем каталоге сотни тяговых батарей для электроштабелеров, погрузчиков, тележек, подъемников и другой спецтехники от более чем 25 производителей;
    Тяговые малообслуживаемые свинцово-кислотные аккумуляторные батареи с трубчатыми положительными пластинами тип PzS, с гибкими медными и свинцовыми межэлементными коннекторами.
    напряжением 48 В (48V) — от 179 000 рублей;

    диоларинитимвим

  2. I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting
    article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more
    useful than ever before.

  3. hello there and thank you for your info – I have certainly picked up anything new from right here.
    I did however expertise a few technical issues using this web site, since I experienced to reload the
    web site a lot of times previous to I could get it to load properly.
    I had been wondering if your web host is OK? Not that I’m complaining,
    but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords.
    Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and could
    look out for much more of your respective intriguing
    content. Make sure you update this again soon.

  4. My partner and I stumbled over here different website and thought
    I should check things out. I like what I see so now i’m following you.
    Look forward to looking over your web page yet again.

  5. I do agree with all of the ideas you’ve introduced
    in your post. They are very convincing and can certainly work.
    Nonetheless, the posts are very brief for newbies. Could you please extend them a
    bit from subsequent time? Thank you for the post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.