Desert cu limoncello si mascarpone

Dor de Italia…

Primavara mi se face un dor nebun de Italia… E perioada in care am vizitat diferite zone ale tarii si care si-au pus amprenta adanc in sufletul meu. E tara in care am redescoperit veselia, relaxarea, cultura si gustul. Gustul adevarat, intens, memorabil…  Cum sa nu rememorezi momentele in care gusti prima ta felie de  pizza cu creveti si salata, prima bucata de  mozzarella de bivolita, prima cupa de inghetata adevarata si primul pahar de limoncello…?! Greu, nu?

Si daca primavara asta nu voi ajunge in tara pastelor si a ciabattei, m-am gandit sa fac un desert cu limoncello si mascarpone care sa ma/ne duca acolo, macar cu gustul si cu sufletul…

Andiamo!

3

Ne trebuie:

  • 100 ml crema de limoncello (se gaseste la Lidl) sau 70 ml limoncello
  • 100 g piscoturi de sampanie
  • sucul de la trei portocale
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml lapte
  • 50 g  zahar pudra
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 kiwi
  • 2-3 capsuni
  • ciocolata pentru decor

Cum facem:

  • intr-un vas incapator turnam crema de limoncello si sucul de portocale, apoi adaugam piscoturile intr-un singur strat

1

  • intr-un bol separat amestecam mascarpone cu laptele, zaharul pudra, extractul de vanilie,  sucul si coaja de lamaine
  • intindem crema de mascarpone peste piscoturi
  • ornam cu caspsuni si kiwi, iar deasupra radem putina ciocolata
  • punem la frigider cel putin o ora inainte de servire

5

Va invit sa gustati, sa inchideti ochii si sa visati!

 

 

Poate iti place si

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.