NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Gua Bao – Sandwich cu piept de porc lipicios si chifle la aburi

Picture of Prăji

Prăji

ianuarie 13, 2020

Denumite de noi si cele- mai-bune-chifle-din-lume-de-care-daca-nu-ai-mancat-niciodata-ai-trait-in-minciuna, aceste chifle la aburi sunt o adevarata revelatie. ⁣Desi am mancat la restaurante si foodtrucks in diferite combinatii, faptul ca le-am mancat facute acasa, de mine, le-a facut sa fie si mai gustoase. ⁣

Chiflele Ce sunt ele de fapt. Sunt niste chifle facute din aluat dospit, preparate la aburi. Adica, practic nu le coci in cuptor, ci la aburi. Ideal este sa fie facute pe un steamer special din bambus. Daca insa nu aveti, nu-i nicio problema, o sita e la fel de buna.

Carnea Ah, ce minunatie! Este piept de porc prajit, aromatizat cu ceapa si usturoi si, la final scaldata intr-un amestec de sosuri asiatice si miere. Rezultatul? O carne delicioasa si lipicioasa, apetisanta si datatoare de dependenta.


Legumele In opinia mea, niciun sandwich nu e complet daca nu are in componenta legume. In cazul nostru salote si ridichi marinate rapid, castraveti⁣ si ardei capia.

Aceste sendwichuri nu se fac greu, insa au nevoie de timpi de asteptare si rabdare. Eu am combinat doua retete, una de la Jamie Oliver si cealalta de la Seonkyiung. ⁣

Lista de ingrediente (pentru 20 de chifle)

Lista de ingrediente (pentru 20 de chifle)

Amestecam toate ingredientele (mai putin uleiul) si apoi framantam un aluat – 7-10 minute la stand mixer, 15-20 la mana; 

Ungem bolul cu ulei si punem aluatul inapoi, acoperim bolul cu folie si lasam la dospit 1,5 – 2h;

Dupa ce aluatul a dospit si si-a dublat volumul, il intindem intr-o foaie groasa de 1/2 cm si decupam cercuri cu diametrul de 6-7 cm (eu am folosit un pahar – ca pe gogosi);

Cu ajutorul unei pensule ungem suprafata cercurilor din aluat, le impaturim in doua, apoi, cu ajutorul unui sucitor le aplatizam putin (uleiul la impiedica lipirea celor 2 parti;

Punem fiecare chifla imparurita pe o bucatica de hartie de copt; 

Acoperim cu o folie sau prosop umed si mai lasam la dospit 30-40 min; ⁣⁣

Deasupra unei cratite in care fierbe apa punem un steamer de bambus, steamer normal sau sita (eu aveam un steamer de plastic, dar daca nu il aveam, foloseam ciurul de faina); 

Punem chiflele cu tot cu hartia de copt pe steamer/sita cu o mica distanta intre ele – de regula incap 5;

Acoperim cu un capac invelit in prosop (pentru a absorbi condensul) si le lasam la aburi 10 minute.

Dupa cele 10 minute le scoatem si le tinem acoperite cu un prosop.⁣⁣

Lista de ingrediente (pentru pieptul de porc lipicios)

Lista de ingrediente (pentru sos)

(Toate aceste sosuri se gasesc la magazinele cu specific asiatic) 

Cum procedăm?

Punem bucatile de carne intr-o oala de fonta sau cu fundul dublu si o dam la foc mediu – nu va fi nevoie de ulei ptr ca este suficient de grasa carnea si se va praji in propria grasime;

Prajim carnea pana se rumeneste (~

5-7 minute);

Adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si mai lasam la foc mediu 2-3 minute, amestecand ocazional;

Adaugam sosul si lasam sa fiarba fara capac 20 de minute – vom obtine bucati de carne invelite intr-un stat lipicios si delicios!

Oprim focul si pregatim legumele

Legumele

Puteti pune orice legume, dupa preferinta. Eu am folosit: 

Felii de ridichi si de ceapa, peste care am adaugat otet din vin si sare si le am lasat la marinat rapid – 10 minute

Castraveti si ardei capia taiati bastonase 

Reteta originala a acestui sandwich contine coriandru, mie insa  nu-mi place asa l-am exclus.


Toping final: alune prajite si sarate, maruntite 


Sos pentru sandwich optional:

3 linguri de iaurt

1 lingura de mustar

Zeama de la 1/4 lamaie

Sare 


Montaj: 
Punem in interiorul chiflelor 1 lingura de sos, carne si legume, apoi presaram alune. 

Savuram cu pofta!

Cu drag, Praji

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.