Mini pavlove cu ciocolata si frisca, varianta usoara

Bezeaua pentru pavlova constituie pentru multe persoane o provocare. Nu de multe ori am vazut (si simtit) bezele gumoase, prea uscate, maronii sau care se lipesc de dinti.

Astazi vin la voi cu o reteta simpla, care poate fi facuta si de incepatori si despre care, as putea chiar sa promit, ca iese oricui.

Iata cateva detalii care ne ajuta ca bezele sa ne iasa cum trebuie:

  • folosim zahar pudra, astfel nu vom supra mixa albusul, in plus zaharul pudra din comert contine si putin amidon, ceea ce pentru bezeaua noastra este un plus;
  • punem doua parti de zahar la o parte albus – indiferent cate albusuri avem, ideal este sa le cantarim – fiecare ou poate avea gramaj difreit. Asadar, daca avem 100 g albus, vom folosi 200 g zahar;

-Nu mixam prea mult albusurile – desi poate parea ca albusul nu se taie, daca il mixam prea mult se va taia, bezeaua se va „sparge” si nu va mai fi lucioasa. Desi in clip albusul poate parea prea cremos, acesta este rezultatul pe care il vrem;

  • Folosim functia de ventilatie a cuptorului – circularea aerului cald ajuta bezelele sa se usuce – noi vrem de fapt sa le uscam;
  • Nu deschidem niciodata cuptorul – nici dupa ce a exprirat timpul – lasam bezelele in cuptor pana cuptorul s-a racit complet (astfel evitam si craparea in exces a acestora).

Revenind la prajitura in sine, recomandarea mea este sa nu folosim un toping foarte dulce deoarece bezeaua este deja dulce. Eu am folosit frisca la tub Campina, care este o frisca naturala. Adica frisca din lapte, nu din grasimi vegetale. Este foarte fina, are gust de frisca adevarata, nu este foarte dulce si se potriveste foarte bine cu bezeaua si frucetele.

Mai jos va las clipul cu pasii, cateva poze si reteta detaliata

Pentru 6 pavlova cu diametrul de 15 cm

160 g albusuri (adica 4 albusuri de la 4 oua mari)
320 g zahar pudra din comert (nu zahar tos dat prin rasnita) – daca albusurile voastre cantaresc mai putin, reduceti cantitatea de zahar, astfel incat sa aveti dublul cantitatii de albus
1 lingurita de amidon din porumb
1 lingurita otet
1 lingura banuiti de ciococlata
1 lingurita cacao

Pentru toping:
Frisca naturala Campina
Fructe la alegere – eu am pus afine, capsuni si zmeura
Pentru gust am mai pus frunze de menta si pentru decor, cateva petale de craita

Cum procedam:
Mixam 2-3 minute albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, pana obtinem o compozitie laptoasa
Adaugam 1/2 din cantitatea de zahar ramasa si mai mixam 2 minute
Adaugam si cealalta jumatate si mai mixam 2 minute
Adaugam amidonul si mixam la viteza 1 doar pana la incorporare, apoi adaugam lingurita de otet si procedam la fel

Impartim compozitia in 2 prati
Din prima parte punem cate 2 linguri de bezea intr-o tava in care am pus hartie de copt, nivelam si facem o adancitura in mijloc pentru a avea unde pune, dupa coacere, frisca si fructele, apoi adaugam cate 5-6 banuiti de ciocolata pe fiecare gramajoasa in parte
Amestecam lingurita de cacao cu cealalta parte de bezea – atentie, amestecam usor, fara a incorpora de tot cacaoa
Procedam la fel cu distribuirea in tava
Coacem la cuptorul preincalzit la 110 grade, functia ventilatie, pentru 1 ora si 10 minute
Lasam cuptorul inchis, cu bezelele in interior, pana cuptorul se raceste complet
Dupa ce s-a racit complet, scoatem bezelele, le decoram cu frisca din abundenta, fructe, menta si petale de flori

La final le savuram cu pofta!

Cu drag, Praji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *