De mult imi era pofta de o saltata cu piersici la gratar, insa voiam sa fie piersici coapte bine, zemoase si dulci.
Acum sunt in plin sezon asa ca, iata, azi vin la voi cu o delicioasa salata cu piersici la gratar, branza cu mucegai albastru, verdeturi si seminte si, optional, un mezel care va place.
Mai jos va las reteta detaliata, niste poze dragute si un clpi scurt cu metoda pregatirii.
Ingrediente (pentru 2 portii generoase):
Pentru salata
4 piersici
1 cutie vlastari/microplante – puteti sa puneti orice frunze verzi preferati
cateva felii din mezelul preferat, eu am pus salam chorizzo – se poate folosi prosciutto crudo sau cotto, sunca, pancetta, salam de sibiu, etc
2 linguri mix de seminte – e am pus floarea soarelui, dovleac si susan
50 g branza cu mucegai – eu am pus roquefort, dar puteti pune gorgonzola, brie sau orice alta branza cu mucegai
Vinegreta:
1 lingurita dulceata – eu am pus de afine
4 linguri ulei de masline extravirgin
2 linguri otet din vin sau fructe
1/2 lingurita sare
Cum procedam:
Vinegreta: punem toate ingredientele intr-un borcan, punem capacul si agitam bine
Salata:
Punem piersicile la gratar, 3 min pe o parte 2 pe alta parte sau cat sa se inmoaie si sa se caramelizeze putin
Montaj: Salata, felii de mezel, piersicile, branza, semintele
Adaugam vinegreta, amestecam si savuram.
Cu drag, Praji