Muffins cu morcovi, de post, la air fryer

Aceste muffins sunt facute din aluatul unei prajituri pe care o face soacra mea in perioada postului.

Aluatul contine bors, iar asta m-a suprins cel mai mult.

Apoi, cand m-am gandit mai bine, chiar borsul este secretul aluatului pufos – aciditatea lui afaneaza aluatul.

Eu le-am copt la air fryer – este mai rapid si mai usor de folosit.

Mai jos va las reteta scrisa, dar si un clip sa vedeti cat de usor se fac.

Ingrediente: Folosim ca unitate de masura o cana – aceeasi cana pentru toate ingredientele.

Eu am folosit o ceasca de cafea, clasica, si mi-au iesit 9 muffins.

2 cesti de faina

1 cesca de zahar – brun sau alb, tos

2 lingurite praf de copt (10 g – 1 plic)

1/2 lingurita pudra de vanilie 1/2 lingurita pudra de scortisoara

1 cana de morcov razuit pe razatoarea mica – inseamna 1 morcov mediu

1 ceasca de bors

1/2 ceasca de ulei – eu am folosit de cocos

Cum procedam:

Mai intai amestecam intr-un bol ingredientele uscate, apoi le adaugam pe cele umede, inclusiv morcovul, si le amestecam doar cat sa obtinem o compozitie omogena.

Nu amestecam prea mult, chiar daca aluatul are cocoloase – daca amestecam prea mult vom activa glutenul si aluatul va deveni elastic, apoi, dupa coacere briosele nu vor mai fi pufoase.

Coacem la 180 de grade pentru 25 de minute.

Cu drag, Prăji.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *