3 gustări la cuptor

Astăzi vă prezint gustări la cuptor de luat în pachetul de școală sau la muncă.

Le-am pregatit într-o oră si jumătate și le-am gătit simultan: mini quiche Lorraine; muffins cu mere și morcovi și gogoși la cuptor

Datorită funcției CircoTherm a cuptorului meu Neff, le-am putut coace simultan fara transfer de mirosuri si arome, si toate s-au copt uniform și au dospit foarte bine.

Mai jos vă las rețetele detaliate, prezentate separat, însă dacă doriți să le faceți simultan, urmați pașii din clip

Mini quiche Lorraine Ingrediente (pentru 12 bucăți):

Pentru blat:

160 g făină

80 g unt rece tăiat cuburi

1 ou

1 praf de sare

Pentru umplutură:

150 g bacon

200 ml smântână de gătit

2 oua

100 g smântână fermentată (clasică

O legatura de chives (cepșoară)

Cum procedăm:

Setăm funcția CircoTherm,

180° Frecăm untul cu făina până obținem un pesmet, adăugăm oul și frământăm până obținem un aluat, apoi îl împărțim în 12 părți egale

Punem într-o tavă de brioșe chese (hârtii speciale), apoi presăm în fiecare formă aluatul

Dăm tava la rece și pregătim compoziția

Batem ouale cu sarea apoi adăugăm smântânile și ceapa tocată

Scoatem tava de la frigider, punem bacon în fiecare forma, apoi turnăm compoziția cu smântână

Coacem pentru 25 de minute

Muffins cu morcovi și mere

Ingrediente (pentru 18 bucăți):

3 ouă

250 g zahăr brun

2 mere răzuite pe răzătoarea mare

2 morcovi medii razuiți pe răzătoarea mare

250 g făină

10 g praf de copt

1 praf de sare

1 linguriță scorțișoară

Cum procedam:

Setăm funcția CircoTherm, 180°

Mixăm ouale cu praful de sare și zahărul până obținem o spumă pufoasa, apoi adăugăm merele și morcovii, apoi înglobăm ușor făină amestecată cu praful de copt și scorțișoara

Punem în forma de brioșe și coacem 25 de minute

Gogoși

Ingrediente (pentru 12 bucăți):

2 ouă

200 g iaurt

200 făină

1 praf de sare

1 linguriță (5 g) praf de copt

Dacă le facem dulci, adăugăm 100 g zahăr

Dacă le vrem sarate, omitem zahărul

Ele se pot umple cu diferite ingrediente – bacon (sărat) sau fructe sau decora cu ciocolată (dulce)

Amestecăm ouăle cu iaurtul (și zahărul dacă le facem dulci)

Separat, amestecăm făina cu praful de copt

Turnăm făina peste și iaurt și amestecăm doar până la omogenizare

Punem compoziția într-un pos (sau pungă) și o distribuim în tava specială de gogoși

Coacem 25 de minute

Cu drag, Prăji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *