Tarta de ciocolata cu ardei iute si whisky

…si fara faina!

Nu aveti nicio scuza sa nu faceti tarta asta. Stiti de ce, pentru ca nu contine faina. :)) In luna iubirii ciocolata nu ingrasa… mai ales daca are langa ardei iute si o tarie – toate in interiorul ei. 🙂 Lasand gluma la o parte, m-am gandit ca pentru luna iubirii sa pregatesc nu numai bunatati pe care sa le faceti pentru cei pe care-i iubiti, ci si sa fie niste deliciosenii aparte. Asa ca am luat cartile de bucate la rasfoit, am citit, caluclat, modificat si am facut cateva retete numai bune de pus pe masa indragostitilor.

Astazi va propun o tarta ciocolatoasa, densa si apetisanta. Faptul ca nu are nici faina si nici agent de crestere o face sa aiba o consistenta usoara, cu toate ca ea contine multe oua si ciocolata. Stiu, ma veti intreba daca nu se simte alcoolul sau daca nu este prea picanta. Alcoolul se evapora la coacere, lasand in urma doar o aroma discreta de caramel. Cat despre arei iute, acesta este pus doar cat sa dea tariei aromei de ciocolata, in niciun caz nu este o tarta iute. Alaturi de o cupa de inghetata de vanilie este desertul ideal de savurat in cadrul unei cine romantice.  

tarta cu cioco si ardei 5

tarta cu cioco si ardei 2

Tarta din ciocolata cu ardei iute si whisky
Print
Ingrediente (pentru doua tavi in forma de inima sau pentru o tava cu diametrul de 28 cm)
  1. (Eu am folosit doua tavi din silicon, diferite ca brand, dar de marime unica)
  2. 300 g ciocolata amaruie (sau de menaj)
  3. 125 g unt
  4. 150 g zahar
  5. 6 oua
  6. 6 linguri whisky sau cognac
  7. 1 ardei iute uscat, maruntit sau 1/2 lingurita boia de ardei iute
  8. 1 praf de sare
Cum procedam
  1. Rupem ciocolata bucatale, taiem untul cuburi, apoi le punem intr-un bol termoreistent si le topim pe baie de aburi (punem bolul pe o cratita in care fierbe putin apa, cu grija ca bolul sa nu atinga apa)
  2. Separam ouale
  3. Batem galbenusurile impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si albusurile cu cealalta jumatate
  4. Dupa ce untul si ciocolata s-au topit, le amestecam bine si le lasam sa se raceasca
  5. Dupa amestecul de unt cu ciocolata s-a topit, il incorporam in compozitia cu galbenusuri, apoi adaugam whisky-ul si ardeiul iute (sau boiaua)
  6. La final incorporam cu miscari usoare de sus in jos, albusul in restul compozitiei
  7. Turam compozitia in tavile pregatite si coacem pentru 30 de miute in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade
  8. Servim pudrata cu cacao, alaturi de inghetata de vanilie
Note
  1. Nu va speriati daca tarta va creste si apoi se va lasa/crapa, este normal.
  2. Tarta este asemanatoare prajiturii brownie - densa si cremoasa.
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
tarta cu cioco si ardei

Faceti din orice zi o zi a iubirii.

Cu drag, Praji.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *