Clafoutis

Altfel de clatite;)

 
 
 
 
Salutare! Dupa cum va promiteam azi pe Facebook m-am hotarat sa impartasesc cu voi unul dintre deserturile preferate ale sotului meu, si anume Clafoutis. Ce este acest desert cu nume cel putin interesant pentru noi, romanii? Este un desert frantuzesc simplu si delicios care te face sa te intrebi ce mananci de fapt. Mananci fructe coapte intr-un aluat moale si fin, ca de clatite. Eu am ales astazi Clafoutis cu afine, voi puteti folosi orice fructe doriti. intr-o postare viitoare am sa va arat varianta cu nuci si gutui.
 
 
 
 
Ne trebuie:
 
  • fructe (in cazul meu 200 gr. afine). De data aceasta eu am folosit forme de briose, daca folositi o tava de tarta, aveti nevoie de 400-500 grame de fructe.
  • 300 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr. faina
  • 100 gr. zahar
  • 1 lingurita extract extract de vanilie
  • un varf de cutit de sare 
  • unt pentru uns tava
Cum procedam:
 
  • incalzim cuptorul la 170 grade C/ gaz 3
  • amestecam ouale cu zaharul pana se dizolva zaharul (puteti sa folositi mixerul sau telul, nu are importanta)
  • adaugati laptele si sarea continuand sa amestecati
  • incorporati treptat faina pana la omogenizare. Veti obtine consistenta unui aluat de clatite
  • adaugati extractul de vanilie si mai amestecati putin
  • ungeti tava cu unt (in cazul meu nu a fost nevoie, deoarece am folosit forme din silicon)
  • asezati (presarati) fructele in tava
  • turnati compozitia in tava
  • introduceti tava la cuptor pentru 30-35 de minute (cel mai sigur este eternul test cu scobitoare: introduceti o scobitoare, daca iese curata tarta este coapta)

Veti observa ca in cuptor compozitia se va umfla. Cand o veti scoate, ea se va dezumfla; nu este nicio problema, vorbim despre un aluat nedospit:)

Puteti sa o serviti cu zahar pudra presarat pe deasupra. Mie imi place ca atare.
Veti obtine un desert simplu si delicios, fara efort si intr-un timp foarte scurt.
 
 
inainte de a introduce la cuptor, ar trebui sa arate cam asa:    
 
 
 

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.