Tarta cu frangipane si capsuni

Arome si texturi

Ieri faceam un sondaj pe pagina de Facebook… Deliciosul pui in lapte a pierdut rusinos in fata acestei tarte cu frangipane si capsuni. Ce-i drept arata apetisant, este delicioasa si se face si relativ simplu. Am in plan sa fac aceasta tarta de mult, mai exact de anul trecut, din octombie, de cand am vazut-o la Catalina. Ce-o fi fost in capul meu de am asteptat atat? Combinatia dintre crema de migdale (frangipane) cu gust intens si capsunile dulci-acrisoare este divina! Mai mult de atat, puteti face aceasta tarta cu aproape orice fruct doriti; Kiss The Cook, va arata si variantele altor bloggeri. Eu zic sa nu mai stati pe ganduri si sa-i dati bataie! 

frangipane

Tarta cu frangipane si capsuni
Print
Ingrediente
Pentru aluat
  1. 250 g faina alba de grau
  2. 125 g unt gras (82% grasime) foarte rece, de la frigider
  3. 1 praf de sare
  4. 3-4 linguri de apa foarte rece
  5. 100 g migdale
  6. 70 g zahar brun, sau daca aveti, zahar Muscovado
  7. 100 g unt la temperatura camerei
  8. 2 oua
  9. un praf de sare
  10. 1/2 lingurita esenta de migdale (optional)
  11. 200-300 g capsuni proaspete
Cum procedam
Aluatul
Aluatul
  1. Punem intr-un bol incapator faina si sarea, apoi le amesetcam
  2. Adaugam untul taiat cuburi peste faina
  3. Cu ajutorul varfurilor degetelor infainate maruntim grasimea astfel incat sa obtinem un pesmet fin
  4. !Atentie, aceasta operatiune se face obligatoriu cu degetele, deoarece podul palmelor ste prea cald, fapt ce va face ca grasimea sa se topeasca si astfel aluatul nostru va deveni elastic si tare.
  5. ! Aceast aluat se poate face si in blender!
  6. Dupa ce am obtinut textura de pesmet, adaugam apa rece si, cu ajutorul unei furculite (reci) amestecam energic
  7. Dupa incorporarea apei framantam cu mana aluatul doar cat sa se lege – nu este nevoie sa avem un aluat compact, e suficient sa unim firimiturile intr-o bila
  8. Aplatizam bila de aluat, o invelim in folie alimentara, apoi o dam la frigider pentru minim 30 de minute
  9. Dupa cele treizeci de minute, scoatem aluatul, il intindem intre doua foi de hartie de copt sau pe un blat pe care am pus un pic de ulei, apoi, rulam aluatul pe sucitor si il punem in tava
  10. Coacem aluatul in orb (va las mai jos un link cu coacerea in orb), apoi il dam deoparte si facem umplutura.. punem migdalele intr-un blender (procesator) si le transformam in faina (sau, daca va place, le lasati mai grunjoase, asemenea unui pesmet)
  11. 3. mixam bine ouale cu unutul si praful de sare, apoi adaugam migdalele macinate si esenta si mai mixam putin
  12. 4. intindem aluatul intr-o tava de tarta, il intepam cu furculita din loc in loc, apoi turnam umplutura
  13. 5. punem capsunile (spalate si zvantate) peste umplutura, afundanu-le putin
  14. 6. coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40 de minute
Ustensile necesare
  1. blender/procesator
  2. mixer
  3. tava pentru tarta
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

 
frangipane2

frangipane3

frangipane4

poate iti place si

No comments

  1. Nom! Doar duminică nu m-am gândit să mai fac o tartă cu frangipane. Am avut un sorbet de zmeură și litchi și voiam să le combin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *