Painici aromate

…pe numele lor adevarat: Yorkshire pudding

 
D
 

Astazi  incep incursiunea in lumea bloggerilor culinari – Wish me luck! Ca sa fiu scurta, sa nu plictisesc de la prima postare: cu ce ureaza romanul “Bun venit!” daca nu cu paine si sare; in varianta mea, paine traditional britanica, mai pe intelesul tuturor Yorkshire Pudding:)
Aceasta varianta este una adaptata, cea originala mi se parea mult prea… englezeasca. si ca sa mai aromez gustul british like am zis sa adaug niste plante aromatice care vor schimba ecuatia.
Va garantez in primul rand o surpriza la vederea pufoseniilor rezultate, apoi o invazie de arome care va vor delecta papilele si va vor trimite la umbra unei vii batrane alaturi de un pahar de vin rosu pe insula Capri sau oriunde in insorita Italie…
Dar, sa revenim cu picioarele pe pamant, suntem in Romania si pe deasupra mai este si noiembrie. Asadar, la treaba!

Ne trebuie:

  • 1 cana de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 ou
  • cateva frunze de busuioc, cimbru si rozmarin – sau ce preferati (daca nu aveti proaspete puteti sa folositi si uscate)
  • sare
  • piper
  • cativa stropi de ulei

Cum procedam

  • incalzim cuptorul la 180 grade C/gaz 4
  • pregatim o tava pentru briose (poate fi o tava normala sau cu forme din silicon) – in fiecare forma picuram putin ulei (nu uitati de aceasta de actiune, uleiul le va face sa creasca frumos)
  • introducem tava la cuptor, timp in care pregatim mixul pentru painici – da vor fi niste mini paini
  • intr-un bol amestecam toate ingredientele, mai putin ierburile (puteti sa amestecati cu un tel, sa folositi mixerul sau, si mai simplu, sa le aruncati pe toate intr-un blender si sa apasati ON). Vom obtine un aluat ca de clatite.
  • scoatem tava din cuptor, uleiul din tava este deja incins. Umplem fiecare forma pe trei sferturi cu compozitia obtinuta
  • dupa ce am adaugat amestecul punem cate o frunza/fir din ierburile pregatite (va veti murdari putin pe degete, dar este important sa le adaugam dupa ce punem amestecul, deoarece, daca le punem inainte riscam sa le prajim in uleiul incins si nu vrem asta).
  • dam la cuptor pentru 30 de minute

Le servim calde pe post de paine sau simple, ca antreuri.

DS

  
Va urez pofta buna!
 
Multumesc pentru aceste poze Ioanei Vacarasu www.ioanavacarasu.wordpress.com
 
 
 

Poate iti place si

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.