MOCHI, un desert japonez cel putin interesant

…si delicios!

Anul acesta, este al doilea an in care constientizez ca anul nou chinezesc este pe 18 februarie. Anul trecut intamplarea a facut sa cinam la restaurantul nostru chiezesc preferat chiar atunci, ocazie cu care am vazut si un super show chinezesc la televizorul din restaurant. 🙂 Anul acesta insa, parca m-am simtit cumva mai aproape de evenimentul acesta si asta datorita fetelor de la Savori Urbane si celor de la Shan’shi, care au organizat super campania Asian Connection 12 bloggeri, 12 wokuri, 24 retete asiatice. Bainuiti probabil ca am epuziat cam toate ingredientele pe care le-am primit de la ei (si nu au fost putine deloc) si ca wokul a fost incins de minim 2 ori pe saptamana?! Una dintre retete am impartasit-o chiar cu voi, o gasiti aici; celelalte ori n-au mai apucat sa fie pozate ori vor urma, in curand, pe blog. De asemenea o sumedenie de retete gasiti chiar pe saitul Shan’shi, la sectiunea retete.

IMG_9374

Si, prajiturista cum ma stiti, pur si simplu nu am putut rata ocazia sa incerc si niste deserturi asiatice cu produsele primite. Incercasem acum ceva timp cateva retete si chiar mi-au placut. Astazi m-am oprit la un desert japonez, desert pe care voiam sa-l fac demult, iata ca, numai bine, acum a venit si ocazia.

Ce avem noi aici: Mochi (a se citi “moci”), un desert japonez cel putin interesant, un desert care, de fapt seamana cu rahatul turcesc, gustul insa e din alt film. Are un gust asa, usor si bland, care, cumva te duce cu gandul la copilarie. Mai tarziu mi-am si dat seama de ce: niste prieteni care au venit in vizita si s-au infruptat din cubulete roz au spus au gust de orez cu lapte. Asta era! Orez cu lapte, insa usor mai fin si altfel aromat. Pfai! Greu e sa va descriu cum e. Mai bine dati iama intr-un magazin cu specific asiatic, luati ingredientele (foarte ieftine, de altfel) si o puneti de un “japanese rice cake”. Asa, numai bine va dati seama daca chiar seamana sau nu. 🙂

IMG_9346

MOCHI, un desert japonez cel putin interesant
Print
Ingrediente (pentru aproximativ 30 cubulete)
  1. 230 g faina de orez lipicios (se gaseste in magazinele cu specific asiatic, eu am gasit la magazinul ki Life din Piata Amzei)
  2. 260 g zahar
  3. o conserva de 165 ml lapte de cocos Shan'shi (le gasiti in lanturile de magazine Carrefour, Mega Image, Auchan)
  4. 180 ml apa
  5. 1 praf de sare
  6. 1 mini varf de cutit de colorant pudra/1 picatura de colorant gel rosu (optional)
  7. ulei pentru uns tava
  8. amidon alimentar pentru pudrat (3-4 linguri)
Cum procedam
  1. Incingem cuptorul la 160 de grade celsius
  2. punem intr-un bol toate ingredientele - inclusiv TOT continutul conservei de lapte de cocos, si partea lichida si cea cremoasa
  3. amestecam cu un tel totul, pana cand obtinem o compozitie cremoasa, fara cocoloase
  4. ungem bine tava cu ulei (eu am folosit un vas ceramic dreptunghiular de 20/30cm), apoi turnam toata compozitia
  5. acoperim bine vasul cu folie de aluminiu (daca nu este bine acoperit, pe margini isi va schimba culoarea si nu ne dorim asta) (foto 1)
  6. dam la cuptor pentru o ora
  7. scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca (tot) o ora
  8. dupa ce s-a racit, transferam "blatul gelatinos" pe suprafata de lucru pudrata cu amidon
  9. taiem blatul in cubulete de marime potrivita (dupa preferinte), apoi le dam bine prin amidon (fot 3-4)
  10. Le servim simple, asa cum sunt, adica un deliciu
Ustensile necesare
  1. tel
  2. vas pentru cuptor (20/30 cm)
  3. folie de aluminiu
  4. cutit ascutit
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/
colaj1.1
foto 1
colaj1.2
foto 2
colaj1.3
foto 3

Nu uitati! Daca vreti sa catigati si voi setul de produse Shan’shi, wokul si ustensilele aferente, tot ce trebuie sa faceti este sa lasati un comentariu pe pagina de concurs cu ce ingrediente ati gati voi o reteta asiatica. Mult succes va doresc!

IMG_9382
Cu drag, Praji!

Poate iti place si

6 comments

  1. M-ai facut curioasa cu reteta asta. Dupa ce m-am uitat mai bine este chiar interesanta. O sa o incerc si eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.