Sau cum să transformi ziua de Paște într-o zi amuzantă.
Astăzi vă prezint o rețetă de pască in al cărei interioe găsim brânză dulce cu ciocolată neagră, brânză dulce cu ciocolată albă și elementul surpriză telemea.
Mai jos vă las rețeta detaliată, un clip drăguț și poze cu preparatul final.
Pentru o tavă cu diametrul de 30 cm:
Pentru aluat:
500 g făină pentru cozonac
1 plic de drojdie uscată
150 ml lapte150 ml iaurt (ideal 10% grasime)
Un ou intreg
3 galbenusuri
100 g unt la temperatura camerei + extra pentru uns tava
100 g zahar
2 plicuri de zahar vanilat burbon
1 lingurita rasa de sare
50 ml ulei pentru a unge bolul si a forma bilele de aluat
Pentru umplutura:
100 g branza de vaci cremoasă
50 g ciocolată neagră
50 g ciocolată albă
Câteva bucățele de brânză telemea
Cum procedăm:
Într-un vas punem laptele și zaharul și le dăm la foc mic pana se topește zaharul – amestecăm continuu
După ce zaharul s-a topit, adăugăm iaurtul, cele 3 gălbenușuri și amestecăm
Într-un bol încăpător amestecăm făină cu drojdia și sarea, apoi adăugăm compoziția cu lapte, iaurt și gălbenușuri
Frământăm cu mâna sau cu un mixer pana obținem un aluat moale și lipicios
Adăugăm treptat untul frământând în continuare, pana obținem un aluat fin și elastic
Punem aluatul într-un bol uns cu ulei, îl acoperim cu folie de plastic* (pentru a păstra umiditatea) și îl lăsăm la dospit pentru o ora sau pana își dublează volumul
Dacă avem funcția de dospire la cuptor, îndepărtăm folia și îl dospit în cuptor
Umplutura:
Cât aluatul este la dospit, topim ciocolata neagră pe baie de aburi sau la treapta 2 dacă avem plita cu inducție, apoi o amestecăm cu 50 g de branza
La fel procedam și cu ciocolata alba, o amestecăm cu restul de 50 g branza
Scoatem aluatul de la dospit și după ce aluatul este dospit, îl divizam în cuburi, pe care le aplatizam și le umplem cu amestecul cu ciocolată neagră sau albă sau cu telemea
Formăm bile de aluat și le distribuim în tava pe care am uns-o în prealabil cu unt
Dupa ce am pus toate bilele de aluat coperim tava și mai lasam la dospit 30 de minute
După cele 30 de minute ungem bilele de aluat cu ou si dam la cuptor Coacem la 180 de grade funcția ventilație pentru 25 de minute.
Cu drag, Prăji