Pască cu surprize

Sau cum să transformi ziua de Paște într-o zi amuzantă.

Astăzi vă prezint o rețetă de pască in al cărei interioe găsim brânză dulce cu ciocolată neagră, brânză dulce cu ciocolată albă și elementul surpriză telemea.

Mai jos vă las rețeta detaliată, un clip drăguț și poze cu preparatul final.

Pentru o tavă cu diametrul de 30 cm:

Pentru aluat:

500 g făină pentru cozonac

1 plic de drojdie uscată

150 ml lapte150 ml iaurt (ideal 10% grasime)

Un ou intreg

3 galbenusuri

100 g unt la temperatura camerei + extra pentru uns tava

100 g zahar

2 plicuri de zahar vanilat burbon

1 lingurita rasa de sare

50 ml ulei pentru a unge bolul si a forma bilele de aluat

Pentru umplutura:

100 g branza de vaci cremoasă

50 g ciocolată neagră

50 g ciocolată albă

Câteva bucățele de brânză telemea

Cum procedăm:

Într-un vas punem laptele și zaharul și le dăm la foc mic pana se topește zaharul – amestecăm continuu

După ce zaharul s-a topit, adăugăm iaurtul, cele 3 gălbenușuri și amestecăm

Într-un bol încăpător amestecăm făină cu drojdia și sarea, apoi adăugăm compoziția cu lapte, iaurt și gălbenușuri

Frământăm cu mâna sau cu un mixer pana obținem un aluat moale și lipicios

Adăugăm treptat untul frământând în continuare, pana obținem un aluat fin și elastic

Punem aluatul într-un bol uns cu ulei, îl acoperim cu folie de plastic* (pentru a păstra umiditatea) și îl lăsăm la dospit pentru o ora sau pana își dublează volumul

Dacă avem funcția de dospire la cuptor, îndepărtăm folia și îl dospit în cuptor

Umplutura:

Cât aluatul este la dospit, topim ciocolata neagră pe baie de aburi sau la treapta 2 dacă avem plita cu inducție, apoi o amestecăm cu 50 g de branza

La fel procedam și cu ciocolata alba, o amestecăm cu restul de 50 g branza

Scoatem aluatul de la dospit și după ce aluatul este dospit, îl divizam în cuburi, pe care le aplatizam și le umplem cu amestecul cu ciocolată neagră sau albă sau cu telemea

Formăm bile de aluat și le distribuim în tava pe care am uns-o în prealabil cu unt

Dupa ce am pus toate bilele de aluat coperim tava și mai lasam la dospit 30 de minute

După cele 30 de minute ungem bilele de aluat cu ou si dam la cuptor Coacem la 180 de grade funcția ventilație pentru 25 de minute.

Cu drag, Prăji

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *