Restaurante la capatul lumii – interviu cu Kristen Kish

După cum deja probabil ați văzut la televizor, începând cu 4 aprilie 2023 National Geographic aduce pe micul ecran o nouă serie: RESTAURANTE LA CAPĂTUL LUMII, care îmbină toate aromele pentru o porție sănătoasă și de neratat de TV. Seria în patru părți, moderată de Kristen Kish, chef premiat, antreprenoare și deschizătoare de drumuri pe plan mondial, îî poartă pe telespectatori pe căi nebătătorite către patru
locații de pe planetă.

Chef Kristen Kish rappels down a waterfall to collect a type of fresh watercress which only grows in that particular location in Hacienda Mamecillo, Panama. (National Geographic for Disney/Missy Bania)


Premiera a avut pe National Geographic marți, 4 aprilie, de la ora 20:00. Noi episoade vor fi disponibile în fiecare marți din luna aprilie la ora 20:00. 

Chef Kristen Kish and Abel’s son, Remy, prepare to clean freshly caught lobsters in North Haven, Maine. (National Geographic/Missy Bania)


RESTAURANTE LA CAPĂTUL LUMII o urmărește pe Chef Kish în căutarea ingredientelor secrete – oameni, locuri, culturi și tradiții – în cele mai izolate restaurante din lume din Boquete, Panama; Svalbard, Norvegia; North Haven Island, Maine și Paraty, Brazilia. Pentru a conduce orice afacere de succes, este nevoie de un strop de tenacitate și curaj, însă cei care se aventurează în inima sălbăticiei, fără acces la electricitate și condițiile normale de trai sunt un tip cu totul aparte. Chef Kish merge în culise și pătrunde în lumea furnizorilor locali, fermierilor, ciobanilor, echipelor care lucrează în bucătării, managerilor și chefilor pentru a le asculta poveștile și a fi martoră la acrobațiile pe care le fac aceștia în fiecare zi pentru a pune pe masă preparate unice. Ea răscolește pământul pentru a găsi cele mai proaspete ingrediente, scoțând la iveală, pe parcurs, cultura și sufletul care stau la baza acestor specialități gastronomice.  

„Mâncarea are o putere inegalabilă de a ne aduce laolaltă și de a ne învăța lucruri unii despre alții și despre lumea din jurul nostru și vom vedea acest lucru mergând în restaurantele din cele mai izolate colțuri ale lumii”, a spus Chef Kish. „A fost aventura vieții mele să filmez această serie cu National Geographic, una care m-a ajutat să aflu atât de multe despre o industrie cu care n-am avut contact de-a lungul vieții. Aștept cu nerăbdare ca telespectatorii să ni se alăture în această călătorie și să experimenteze aceste preparate culinare în restaurante despre care nu ar fi știut că există.” 

Cu bucurie vă anunț că am avut ocazia să îi iau interviu lui Kristen. Este o onoare că
am reusit să discut cu o persoană atât de interesantă. Va las mai jos interviul:

Cum ai ales restaurantele?
Din fericire, nu am fost nevoită sa le aleg eu, deoarece este o muncă foarte grea. Echipa de producție World Of Wonder, condusă de Missy, a găsit restaurantele și s-a interesat dacă ne primesc să filmăm.

Cum ai lucrat cu Echipa National Geographic? Bănuiesc că ați fost o echipă foarte mare. Spune-ne ceva de la filmare, din behind the scenes.
Oh, Doamne, sunt atât de multe elemente și atât de mulți oameni implicați. Prima persoană pe care am cunoscut-o personal a fost Prețedintele National Geographic – spun asta pentru că este o raritate să fii întâmpinat în acest fel. Pentru mine asta a setat tonul acestui proiect: le pasă de proiect, le pasă de mine, pot avea încredere în ei. A fost o primire foarte călduroasă.

Ce gust a ramas cu tine, ce gust te-a impresionat?
Sunt multe preparate și ingrediente pe care le-am gustat și au fost delicioase, altele care nu au fost, dar deopotrivă impresionante. Dar ca să fie impresionant, nu înseamnă că trebuie neapărat să-mi placă. Așadar, pentru mine a fost gușa, conținutul gușii puffinului, care a fost infuzat și apoi preparat într-un cocktail cu gin. Nu vreau neapărat să-l beau din nou, dar îmi voi aminti mereu gustul și mirosul. A fost memorabil. Mai ales memorabil din punct de vedere al faptului că cineva s-agândit la așa ceva și a și făcut asta.

Spune-ne, te rugăm, ce ai învățat nou despre gătit, dar și despre viață. Aproape toate
restaurantele pe care le-ai vizitat sunt izolate și au trebuit să se adapteze.

Ce am învățat de la acești oameni este că nu încercau să controleze totul, ci mai degrabă îmbrățișau fiecare provocare pe care o aveau de înfruntat. Eu, când mă gândesc la un restaurant, la un astfel de business, pun pe listă totul, toate posibilitățile, toate riscurile și abia apoi fac pasul. Eu plănuiesc mult. De unde mă aflu eu, nu am cum să deschid un restaurant în maniera în care o fac ei, însă îi admir
pround că pot să o facă și nu le e frică. Atunci când nu îți e frică, poate fi mai placută
provocarea. Referitor la gătit, gătim cu toții la fel; avem nevoie de foc, apă, ustensile. Ce a fost
interesant însă, a fost să văd cum gândesc ei preparatele, diferite de cum le gândim
noi.

Ai fost în atât de multe locuri, de la foarte cald la foarte frig. Care a fost adevărata provocare din acest punct de vedere și unde? Cât au durat filmările.
Eu gasesc bucurie în a explora locuri noi, deci asta mi-a plăcut. Cel mai greu și de care mi-a fost frică – să merg în locuri călduroase cu țânțari. În Brazilia, am purtat o plasă pe față. Daca m-ar înțepa un țânțar as avea semn pe față vreme de 6 luni. Ei sunt cea mai mare teamă a mea .Ca timp, în medie, un episod a durat 10 zile, inclusiv cu drumul. Ca zile de filmare – 6 zile pline. Faptul că urmărind fiecare episod pare că am dezvoltat o relație cu cei de acolo nu este doar o părere, ci chiar este adevărat.

Spune-ne la ce să fim atenți când urmărim show-ul. Eu sunt sigură că vreau să revăd episoadele.
Exact asta și recomand, prima data recomand să îl vedeti din punct de vedere al mâncării. Apoi din punct de vedere al unui anume chef și, de acolo, poți să înțelegi tot conceptul. Pentru că nu ne concentrăm doar pe mâncare, doar pe aventură sau pe chefi, ci pentru tot conceptul ți toată povestea.

Bucătarii care apar pe parcursul serialului își găsesc inspirația în ținuturile dimprejur și în resursele locale pentru a crea preparate care reflectă cultura lor. Pentru că meniurile lor depend în mare măsură de mediul în care trăiesc, aceștia sunt constant forțați să improvizeze, să se adapteze și să își urmeze pasiunile cu și mai multă dârzenie. Cu preparate culinare care variază de la limbă de ren la biscuiți din zer, completate de salată de homar și sorbet de kimchi, meniurile care se regăsesc în RESTAURANTE LA CAPĂTUL PĂMÂNTULUI contopesc curiozitatea, spiritul jucăuș și dedicarea asiduă, împărtășind cu telespectatorii savoarea lumilor îndepărtate prin mâncare. 


Chef Kish a concurat la Sezonul 10 al emisiunii Bravo „Top Chef”, la finalul căreia a plecat acasă cu premiul cel mare. După ce a câștigat, a lansat prima ei carte de rețete.

„Kristen Kish Cooking” în octombrie 2017 și s-a asociat cu LINE Hotels în 2018 pentru a-și lansa propriul restaurant Arlo Grey în Austin.

Seria RESTAURANTE LA CAPĂTUL LUMII este produsă de World of Wonder și Cinetic pentru National Geographic. Producătorii executivi din partea World of Wonder sunt Fenton Bailey, Randy Barbato, Tom Campbell și Jeremy Simmons. Ross Fremer, Brian Oakes și Christine O’Malley sunt producătorii executivi din partea Cinetic. Pentru National Geographic, Betsy Forhan a contribuit ca producător executiv, iar CharlieParsons este vice președinte de dezvoltare.

Praji.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *