Chiftele cu trei feluri de peste

Foarte gustoase, usoare si coapte la deci sanatoase.

In compozitie am pus nu un fel de peste, ci 3: ton, sardine si ansoa. Daca nu va place sau nu gasiti ton, acesta poate fi inlocuit cu pestele vostru preferat.

Mai jos va las un clip cu metoda de pregatire, ingredientele

Ingrediente (pentru 6 chiftele)
200 g peste proaspst sau refrigerat – preferatul vostru
O conserva de 125 g sardine in suc propriu – bine scurse
1 file de anaoa
2 cartofi medii fierti
1/2 legatura de patrunjel tocat grosier
1/2 legatura de marar
1 ardei iute rosu (optional)
1 lingurita de capere tocate marunt
1 ou
Pesmet panko sau normal – pentru a tavali prin el chiftelele (optional)
1 lingura ulei de masline
Boia
Piper proaspat rasnit
Sare

Cum procedam:

Punem intr-un bol incapator uleiul, sare, piper si boia si ungem bine file-ul de peste pe toate partile
I coacem la air fryer la 175 de grade pentru 15 minute
In acelasi bol adaugam file-ul de ansoa si il maruntim cu o furculita
Adaugam cartofii fierti si curatati si ii maruntim cu o presa de piure
Adaugam pestele copt si, la fel, il maruntim
Adaugam sardinele, verdeturile tocate, caperele si ardeiul, daca folosim, apoi punem si oul si framantam bine
Formam 6 chiftele, apoi, opțional, le tavalim prin pesmet
Le coacem la 180 de grade pentru 10 minute

Noi le-am mancat cu lămâie, alaturi de o salata

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *