Taste of London – noiembrie 2016
Cred ca am inceput fraza asta de 5 ori si nu, nu pentru ca nu stiu de unde sa incep, ci pentru ca am emotii si vreau sa iasa totul ca la carte… carte de bucate… scrisa de mine. 🙂 Am emotii atat de mari pentru ca prin intermediul acestui preparat mi-as putea castiga biletul la Taste of London. Ca in fiecare an, Electrolux, cea mai friendly-food-bloggers companie pe care o cunosc, ia patru bloggeri culinari si ii duce la cele mai faine festivaluri culinare din Europa. Anii trecuti ma uitam cu jind la prietenii mei bloggeri care participau la concurs – mi se parea ca preparatele lor sunt extraordinare si mult peste ce as putea face eu. Cu timpul insa m-am mai educat (cred, sper), iar Electrolux si minunatele de la Golin au dat bifa si pe [email protected]. Nu stiu daca sunt pregatita pentru un asemenea concurs (sau ce inseamna sa fii pregatit), stiu insa ca mi-a pus bibilica la contributie pe bune – m-am documentat, am cautat, am degustat si am faurit!
Pentru provocarea #electrolux – Gateste cu Electrolux la taste of London taste am avut de creat un preparat inspirat din bucataria unuia dintre cei 11 chefi propusi de Electrolux. Eu l-am ales pe cheful italian Maurizio Morelli nu doar pentru ca iubesc tot ce inseamna Italia si bucataria italiana, ci si pentru ca stilul acestuia este foarte apropiat de ceea ce indragesc eu in materie de bucatarie – combinatii de gusturi, texturi si culori. Ravioli sunt pastele cele mai intalnite in bucataria sa, drept pentru care propunerea mea o constituie acesti ravioli supradimensionati, inspirati insa, paradoxal, de tortelli umpluti cu crema de Parmigiano Reggino – un preparat pe care Maurizio Morelli il pregatea la Briciole, unul dintre restaurantele pe care le-a detinut in Londra.
Imi place foarte mult sa combin gusturile, aromele si texturile. In acest preparat am combinat sarat cu dulce si iute (picant), dar le-am unit pe toate cu un gust principal si sub umbrela unei singure arome. Am incercat sa gravitez in jurul a doua ingrediente centrale: parmezan pentru gust si cimbrisor pentru aroma. Cu toate ca sunt combinatii indaznete, care, la prima vedere, par a nu se completa, eu le-am unit in asa fel incat sa obtin un preparat unitar. Pentru ca gustul sarat si taria parmezanului sa fie temperate, am optat pentru o nuca (verde) din dulceata, care la randul ei sa lase, in memoria gustului, o usoara nota picanta ce este data de fulgii de ardei iute, adaugati foarte discret. Am invelit totul in ravioli facuti din aluat proaspat, pe care mai apoi i-am fiert in supa de oase. Pentru finete am acompaniat ravioli cu un sos de unt, iar pentru a adauga o textura crocanta am creat o floare de parmezan.
Spre deosebire de farfuriile albe pe care cheful italian le utilizeaza in „dish-urile” sale, am preferat o farfurie ceramica (nordica), atat pentru a da o nota personala platingului, cat si pentru ca, in opinia mea, culorile farfuriei se imbina cu preparatul creat de mine, formanand astfel un tablou unitar.
Electrolux taste – Ravioli cu crema de parmezan, nuca din dulceata si fulgi de chili
- 2 kg de oase de vita/vitel
- 2 gogosari intregi
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 legatura de patrunjel
- 1 sfecla rosie mica
- 2 cepe
- 5 catei de usturoi
- 1 lingurita de piper boabe
- Sare dupa gust
- 200 g faina 000 (echivalentul pentru faina italiana 00)
- 40 g faina grifica (semolina)
- 6 galbenusuri (de preferat oua de tara)
- 3 linguri de apa rece
- 1 lingura ulei de masline
- Un praf de sare
- 100 g parmezan
- 25 ml smantana
- 25 ml lapte
- Un praf (un varf de cutit) de nucsoara proaspat razuita
- Un praf de piper proaspat rasnit
- Dulceata de nuci verzi
- Fulgi de ardei iuti afumati
- Zeama de la ½ lamie
- 3 linguri supa
- 1 salota mica
- 100 g unt foarte rece, taiat cuburi
- Un praf de sare
- 20 g parmezan
- Intr-o oala mare de 4-5 litri punem oasele la fiert
- Dupa ce a inceput sa fiarba apa si la suprafata lichidului se formeaza spuma, cu o spumiera adunam treptat toata spuma care se formeaza, pana lichidul devine clar
- Lasam la fiert timp de 2 ore la foc mic
- Pregatim legumele – le spalam si curatam, fara a le portiona
- Dupa cele doua ore adaugam legumele in oala, langa oase - mai lasam la fiert 45 minute - 1 ora
- Dupa ce supa este fiarta, o potrivim de sare, apoi, cu ajutorul unei site o strecuram astfel incat sa obtinem o supa clara
- Lasam supa sa se raceasca complet si dupa racire adunam grasimea care s-a format deasupra (vom observa bucati albe de grasime intarita)
- O tinem la frigider pana in momentul folosirii
- Razuim parmezanul
- Pe o tava de cuptor punem hartie de copt, apoi folosind un cutter de prajituri rotund, presaram in interiroul acestuia un strat subtire de parmezan
- Indepartam cercul si procedam asa si la urmatoarele trei, astfel incat sa obtinem 4 cercuri cu parmezan
- Bagam la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 5 minute
- (se pot pregati in avans chiar si cu cateva zile)
- Intr-un bol amestecam faina cu faina grifica (semolina) si cu praful de sare, apoi rasturnam continutul pe un blat de lucru
- Facem o mica groapa in faina, in care adaugam galbenusurile, apa si uleiul
- Cu ajutorul unei furculite amestecam apa cu galbenusuile si uleiul si le incorporam usor in faina
- Cand comopzitia devine mai groasa, scoatem furculita si incepem sa framantam cu miscari de intindere dinspre noi spre exterior (daca aluatul ni se pare prea dens, mai adaugam o lingura de apa)
- Framantam pana obtinem un aluat usor elastic, dar dens
- Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru minim 30 de minute
- Dam prin razatoare parmezanul si il punem intr-un bol
- Amestecam intr-o cratita smantana cu laptele, le incalzim pana aproape de punctul de fierbere, apoi le adaugam peste parmezan
- Razuim nucsoara, adaugam piperul si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa
- Punem compozitia intr-un pos si o dam deoparte
- Taiem aluatul de paste in 4 bucati
- Invelim 3 dintre bucati in folia alimentara si lucram partea ramasa
- Infainam usor aluatul cu faina amestecata cu semolina, apoi il intindem usor cu sucitorul pentru a face mai usoara trecerea prin masina de paste
- Trecem aluatul prin masina de paste treptat, in ordine crescatoare (1-9) (foto 1)
- Cand ajungem la nivelul 7 de grosime, intindem foaia pe blatul de lucru, o curatam bine cu o pensula de faina in exces si, pe jumatate de foaie distribuim din loc in loc frunzulite de cimbrisor (foto 2)
- Punem jumatatea simpla peste frunzele de cimbrisor si le lipim, aplatizandu-le usor cu sucitorul (foto 3)
- Incepem din nou rularea folii de la nivelul 6, pana la ultimul nivel (foto 4)
- Intindem foaia obtinuta pe suprafata pudrata foarte usor cu faina, curatam partea expusa de excesul de faina
- Taiem foaia obtinuta in doua parti egale
- Pe una dintre foi, distribuim cu posul crema de parmezan la o distanta de 5-6 cm
- Scoatem nucile din dulceata si le spalam sub un jet fin de apa pentru a inlatura siropul, apoi le taiem felii de ½ cm
- Punem in mijlocul fiecarei gramajoare de crema cate o nuca, apoi presaram cativa fulgi de ardei (foto 5)
- Cu o pensula inmuiata in apa umezim usor portiunea din jurul umpluturii (pentru crea un “lipici”), apoi punem peste umplutura a doua foaie
- Presam usor partea superioara pentru a scoate aerul de langa umplutura si pentru a lipi cele doua foi
- Taiem cu ajutorul unui cutter o forma rotunda si formam niste pernute (foto 6)
- Punem ravioli astfel formati pe o farfurie si ii acoperim cu folie de plastic pana cand ii finalizam pe toti pentru a-i fierbe
- Punem intr-o tigaie supa, zeama de lamaie si salota taiata foarte marunt
- Punem la foc si lasam sa fiarba pentru 2-3 minute, cat sa se infuzeze aromele
- Luam tigaia de pe foc, strecuram lichidul, curatam tigaia si turnam lichidul strecurat inapoi in tigaie, si dam tot la foc foarte mic
- Adaugam primul cub de unt, amestecand usor, pana cand se topeste, apoi treptat, adaugam toata cantitatea de unt (Atentie! Nu adaugam urmatorul cub de unt pana cand cel dinainte nu este topit complet)
- Procedam asa pana cand terminam untul
- Punem la fiert supa de oase, iar cand da in clocot, punem ravioli (4 bucati) si ii fierbem pentru doua minute
- Scoatem raviolii pe o farfurie si ii lasam sa se scurga de lichid, apoi ii mutam pe farfuria de servire
- Adaugam o lingura de sos si cream o forma alungita
- La coltul ingust al sosului punem cateva petale de flori, si ½ nuca din dulceata, in care montam floarea de parmezan
- Decoram cu frunze de cimbrisor si petale de flori
- Servim preparatul cald
Munciti si incercati sa va depasiti limitele, veti fi uimiti de ce sunteti capabili.
Cu drag, Praji.
24 comments
half life of plaquenil hydroxychloroquine purchase online plaquenil dose
do you need a prescription for viagra do you need a prescription for female viagra is 20mg cialis equal to 100mg viagra
viagra lowers blood pressure viagra and cialis together best way t o take viagra
doxycycline 200 mg doxycycline hyc – vibramycin 100 mg
https://doxycyline1st.com/# buy doxycycline online 270 tabs
doxycycline tablets doxycycline 50 mg – doxycycline 100 mg
https://doxycyline1st.com/# buy doxycycline online 270 tabs
buy doxycycline monohydrate doxycycline 100 mg – generic doxycycline
https://doxycyline1st.com/# doxycycline
clomid prescription generic clomiphene – purchase clomid
https://clomiphene1st.com/# clomid buy
https://stromectolis.com/# stromectol 6 mg tablet
https://stromectolis.com/# ivermectin buy australia
https://stromectolis.com/# ivermectin 3mg tablets price
https://stromectolis.com/# buy ivermectin
https://stromectolis.com/# ivermectin buy nz
https://stromectolis.com/# ivermectin canada
ivermectin buy: buy liquid ivermectin – stromectol prices
https://stromectolst.com/# how much does ivermectin cost
buy stromectol canada buy ivermectin stromectol 3 mg tablets price
ivermectin uk: buy stromectol – ivermectin price uk
http://stromectolst.com/# cost of ivermectin medicine
stromectol xr cheap stromectol price of ivermectin
molnupiravir for sale cost of molnupiravir buy molnupiravir online
https://myalliancehealthcare.online/ molnupiravir
movfor where to get molnupiravir movfor
buy molnupiravir online molnupiravir buy molnupiravir
https://apollobgshospitalsmysore.online/ paxlovid price
buy paxlovid online paxlovid paxlovid cost
movfor molnupiravir india where to get molnupiravir
https://apollobgshospitalsmysore.online/ buy paxlovid online
buy paxlovid online buy paxlovid cheap paxlovid
paxlovid for sale paxlovid cost paxlovid for sale
https://myalliancehealthcare.online/ movfor
where can i buy paxlovid paxlovid for sale paxlovid for sale
where can i buy paxlovid paxlovid price where can i buy paxlovid
https://apollobgshospitalsmysore.online/ purchase paxlovid
where can i buy paxlovid where can i buy paxlovid paxlovid price
legal to buy prescription drugs without prescription canadian drug ed meds online canada
https://without-prescription-online.online/ non prescription erection pills
buy cheap prescription drugs online sildenafil without a doctor’s prescription canadian drug prices
cvs prescription prices without insurance amoxicillin without a doctor’s prescription buy prescription drugs without doctor
https://without-prescription-online.com/ prescription drugs without doctor approval
prescription meds without the prescriptions ed meds online without doctor prescription canadian drugs
zithromax cost australia where can i get zithromax over the counter buy zithromax online cheap
https://azithromycin1st.com/ where can i buy zithromax capsules
generic zithromax azithromycin zithromax for sale usa zithromax 600 mg tablets
stromectol ivermectin stromectol for sale – buy ivermectin for humans uk
http://stromectolabc.com/ ivermectin 6mg
how much does ivermectin cost stromectol for sale ivermectin 3mg tablets