Cred că nu sunt suficiente deserturi cu kiwi și cred că nu îi acordăm suficientă atenție fructului. Drept urmare, m-am hotărât să îi acord eu mai multă atenție.
Azi vă arăt cum am făcut suc proaspăt și câteva mini cheesecakes la rece, adică fără coacere.
Sucul l-am obținut cu ajutorul storcătorului Kuvings, un storcător cu melc, care stoarce prin presare la rece – cel mai sănătos mod de a stoarce fructe.
Mai jos vă las rețeta detaliată și un clip drăguț cu modul de preparare
Ingrediente (pentru 6 mini cheesecakes):
Pentru blat:
100 g biscuți digestivi
10 g (2 linguri) cacao
50 g unt
Pentru cremă:
200 ml frișcă lichidă
200 g cremă de brânză
100 ml suc proaspăt de kiwi
Zeama unei lămâi
Pentru decor:
1 kiwi – eu am folosit kiwi cu miez rosu
Cum procedăm:
Mărunțim biscutii până obținem un pesmet și îi amestecam cu cacao și unt, apoi îi presăm in forme de brioșe in care punem inițial chese (hârtiute) – apoi dăm la rece cât pregătim crema.
Crema:
Amestecăm toate ingredientele.
Montaj:
Punem crema peste blatul de biscuiți, dăm la rece minim 2 ore, apoi adăugăm pe deasupra felii de kiwi.