Chiar daca nu e vara, chiar daca nu suntem la mare, hamisiile crocante sunt intotdeauna o idee buna!
Ingrediente (pentru 2 portii mici):
250 g hamsii (eu am avut hamsii congelate) – sau orice peste mic
1 lingura de amidon din porumb
1 lingura malai
Sare
Piper proaspat rasnit
Lamaie pentru servire
Ulei pentru prajit
Am decongelat hamsiile, le-am scurs bine, apoi le-am tavalit prin amidon, malai sare si piper
Le-am prajit in ulei incins pana cand s-au ridicat la suprafata ~ 3 minute
Le-am scos din ulei si le-am scurs bine pe prosoape de hartie.
Le-am mancat stropite cu zeama de lamaie
Ideal e sa le mancam calde, dupa ce se racesc nu mai sunt crocante.
Hamsiile le-am luat de la @carrefourromania
Oala de fonta e cea de 2,84 l de la @crockpotromania
Cu drag, Praji