Piept de pui in crusta de fulgi de porumb

sau, cum se mai numeste in popor: snitel crocodil, Kfc de casa sau pui cu invelis crocant. ⁣

Indiferent de denumire, fie ca folosim carne de pui sau de curcan, acest preparat a ajuns sa fie unul dintre cele mai iubite din meniul nostru. Se face simplu, se gateste repede, nu e prajit si este destul usor pentru digestie. Poate constitui cina sau pranzul ideale, indiferent daca e in cursul saptamanii sau in weekend. ⁣

Si pentru ca o masa completa, ne place sa aiba la pachet ca pereche un vin bun, azi am ales sa fac pairing cu unul dintre vinurile @domeniile.davidescu.wines de care noi ne-am indragostit: cupajul Viorica si Pinot Grigio. Un vin fresh, cu aciditate echilibrata si cu un post gust fructat, care se combina perfect cu carnea frageda de pasare si gustul discret de malai. ⁣



Mai jos va las ingredientele si modul de preparare:⁣

Ingrediente pentru 4 portii: ⁣
700 g pipept de pui (sau curcan)⁣
300 g iaurt⁣
3 oua ⁣
200 g faina alba de grau⁣
200 g fulgi de porum (fara zahar) ⁣
2 lingurite usturoi granulat/pudra⁣
2 lingurite boia de ardei ⁣
1 + 1/2 lingurita piper⁣
Sare ⁣

Cum procedam: ⁣
Taiem pieptul de pui in fasii cu diametrul de 3 cm (grosimea a doua degete) si lungime de 10 cm ⁣
Amestecam iaurtul cu 1/2 lingurita piper, 1 lingurita boia, 1 lingurita usturoi granulat, 2 lingurite sare ⁣
Adaugam fasiile de pui cu tot cu iaurt intr-o punga cu fermoar sau bol pe care il acoperim cu folie ⁣
Punem la frigider puiul si lasam minim o ora, ideal peste noapte ⁣
Scoatem de la frigider si pregatim cele 3 boluri ⁣
In primul amestecam faina cu 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita piper si 1 lingurita boia ⁣
In bolul doi batem ouale cu sare si piper⁣
Si in bolul 3 punem fulgii de porumb – pe care ii strangem in maini pentru a-i marunti usor ⁣
Scoatem fasiile de pui/curcan, pe rand, din iaurt si le trecem prin faina, apoi ou, apoi le tavalim prin fulgi ⁣
Punem fasiile pe o tava tapetata cu hartie de copt ⁣
Coacem la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 20 de minute puiul, 25 minute curcanul⁣

Servim alaturi de sosurile preferate si, evident, alaturi de un pahar de vin rece.⁣


poate iti place si

31 comments

    1. Dacă doresc să le fac la air fryer, folosesc aceași temperatură si timp de gătire ? Multumesc:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.