Si crema de alune cu ciocolata si biscuitii crocanti cu vanilie le-am facut in doar cateva minute cu mini chopperul de la Kitchen Aid.
Daca ma urmariti pe canalele de socializare stiti deja ca pe langa pasiunea pentru gatit si ingrijirea pielii, mai am o pasiune insuflata de sotul meu, si anume cea pentru electronice. Trecand de telefoane, proiectoare sau aspiratoare robot, ajungem la aparatura de bucatarie. Colectia mea de mixere si roboti de bucatarie se tot mareste. Daca nu folosesc un produs sau vreau sa iau unul mai bun, le daruiesc pe cele pe care le am, sa nu credeti ca le colectionez si stau degeaba. 😉 Revenind la colectia activa, sunt incantata sa gazduiesc in bucatarie, dar mai ales in viitoarea bucatarie, din ce in ce mai multe bestii rosii de la Kichen Aid, toate de la Kitchen Shop. Simt ca traiesc visul oricarui pasionat de gatit.
Daca in vara va aratam o supa gazpacho pe care puteti sa o faceti cu blenderul Kitchen Aid, astazi va arat 2 preparate foarte usor de facut cu ajutorul Mini-chopperului Kitchen Aid. Nutella facuta in casa este de fapt o crema cu alune, ciocolata si cacao, o varianta mai „curata” a vestitei creme din comert. Biscutii cu vanilie sunt unii speciali, care nu se umfla si nici nu se dilata cand se coc si asta pentru ca au in compozitie amidon. Reteta biscuitilor este inspirata de pe canalul de youtube Preppy Kicthen.
Mai jos va las reteta pas cu pas si un video in care vedeti cat de simplu se fac cele doua preparate.
Crema de alune cu ciocolata
Igrediente (pentru un borcan de 400 g):
160 g alune de padure (de preferat fara coaja)
100 g ciocolata cu lapte sau, pentru varianta vegana, ciocolata vegana
3 linguri zahar brun
1 lingura miere
1 lingura cu varf de cacao
1 lingura ulei defloarea soarelui
60 ml frisca lichida sau pentru varianta vegana, crema de cocos
Cum procedam:
Coacem alunele la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 15 minute
Daca sunt cu coaja cand le soatem de la cuptor le frecam bine cu un prosop pentru a scapa de coaja
Punem alunele calde (cat mai calde) in vasul mini chopperului si mixam pana obtinem unt de alune – mixam cateva secunde, alunele se vor ridica pe peretii vasului, facem pauza, curatam peretii, iar mixam si tot asa pana obtinem untul
Dupa ce am obtinut untul de alune adaugam celelate ingrediente si mixam pana se omogenizeaza compozitia si obtinem o cream ciocolatoasa
Depozitam crema intr-un borcan si o pastram la frigider
Se pastreaza foarte bine chiar o saptamana.
Biscuti crocanti cu vanilie
Ingrediente (pentru 12 biscuiti):
120 g faina
10 g amidon
¼ lingurita sare
60 g unt
40 g zahar pudra amestecat cu 1 plic de zahar cu vanilie (sau 1 lingurita extract de vanilie)
2 linguri de lapte rece
1 lingurita de ulei pentru suprafata pe care vom intinde aluatul
Cum procedam:
Punem zaharul si untul in vasul minic chopperului si le alifiem pana obtinem o spuma (la fel ca la crema de alune – mixam cateva minute, curatam peretii vasului, apoi iar mixam pana obtinem compozitia dorita
Dupa ce am obtinut o crema pufoasa din zahar si unt, adaugam faina, mixam 3-4 secunde, apioi adaugam laptele si iar mixam pana cand aluatul se leaga (se formeaza bile de diverse dimensiuni)
Punem aluatul pe o folie de plastic, il adunam pe tot intr-o bila, il aplatizam, il invelim in folia alimentara, apoi il dam la rece pentru 10 -20 de minute sau pana cand devine mai ferm
Scoatem aluatul de la frigider, il intindem intr-o foaie cu grosimea de ½ cm, apoi decupam in forma dorita – eu am optat pentru cercuri
Coacem biscutii pentru 12 minute la cuptorul preincalzit la 190 de grade.
Biscutii merg de minue cu crema de alune si ciocolata, alaturi de un pahar cu lapte rece sau capiccino fierbinte. 😉
Cu drag, Praji.
[Articol sponsorizat]