Nuga, varianta rapida

Demult imi doresc sa fac o nuga rapida, dar care sa aiba gust asemanator cu nuga adevarata, a carei preparare este destul de anevoioasa. Asa ca am gasit aceasta scurtatura, intr-o cartulie de prajituri cumparata acum cativa ani de la Carturesti. Este o carte mica, de 70 de pagini, care contine numai retete de prajituri “squares and slices”, adica patratele si felii. Este un fel de „best of” al retetelor prezentate intr-o revista de femei din Australia “Women’s weekly”. Unele deserturi pe care le-am facut din ea din ea au ajuns pe blog, altele nu, insa majoritatea sunt usor de facut si, cred, delicioase.

Revenind la nuga noastra, vazand cat de multe bezele moi contine (marshmallows) si ciocolata, ma asteptam sa fie  un desert extrem de dulce. M-am inselat, nu este atat de dulce pe cat ma asteptam, este insa foarte calorica. 😊 Dar de buna este foarte buna.

Am vazut interesul vostru cand am postat pe Instagram, asa ca am zis ca reteta trebuie sa apara pe blog. Aceste patratele gumoase, cu marshmallow, ciocolata alba, nuci si fructe deshidratate chiar sunt un desert delicios.

Ingrediente (pentru 24 buc):

2 foi de napolitana

2 linguri de lapte

20 g unt

200 g ciocolata alba

250 g marshmallows – bezele moi

70 g mix de fructe deshidratate

70 g mix de nuci si alune (dupa preferinte)

Cum procedam:

Punem un bol incapator pe o cratita in care fierbe apa – tehnica bain marie (avem grija ca bolul sa nu atinga apa)

*Daca avem plita cu inductie putem face direct intr-o cratita, pe plita, la treapta 2

Punem in bol/cratita untul si ciocolata si amestecam constant pana s-au topit ambele

Adaugam marshmallows, apoi laptele si amestecam pana cand si bezelele sunt topite

Taiem foaia de napolitana intr-un dreptunghi de 20/25 cm

Punem foaia intr-o tava in care am pus in prealabil folie alimentara (folie de plastic) – ideal este sa avem o tava de dimensiunea foilor de napolitana. Punem folie astfel incat sa ne ajunga sa si acoperim foile

Turnam compozitia cu ciocolata si marshmallows peste foaia de napolitana, apoi presaram fructele si alunele/nucile

Cu ajutorul unei linguri sau spatule presam fructele si nucile in compozitie

Adaugam a doua foaie de napolitana si presam bine, dar cu grija sa nu crapam napolitana

Acoperim cu restul de folie si bagam la rece pentru minim 2 ore, de preferat peste noapte

Dupa ce scoatem de la frigider le taiem cuburi.

Cu drag, Praji.

poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.