De prin padurile tarii
Sunt o norocasa: tatal meu culege in fiecare an ciuperci (bureti) de diferite feluri pe care le conserva pentru iarna. Eu, bineinteles, ma numar printre principalii beneficiari ai acestor minunatii ale naturii. Zilele trecute am scos de la congelator o punga cu hribi. Dupa nici cateva minute mi-a si venit ideea: placinte! Iei!
Asadar va propun o reteta super simpla de placinte cu bureti, numai buna de pranz la pachet sau mic dejun satios.
Avem nevoie:
- 250-300 g hribi (daca nu aveti, puteti folosi si ciuperci champignon) – fierti si scursi
- 2 catei de usturoi
- 1 cub unt
- sare
- piper proaspat macinat
- 1 pachet de foietaj
- 1 ou pentru uns placintele
Cum procedam:
- incingem cuptorul la 200 grade C/gaz 5 si tapetam o tava cu hartie de copt
- dupa ce am fiert si scurs bine buretii, ii tocam marunt intr-un blender
- zdrobim usturoiul si il punem intr-o tigaie impreuna cu untul
- cand untul s-a incins adaugam buretii tocati si ii sotam cateva minute – dam deoparte
- taiem foietajul in sase patrate egale
- punem cate o lingura de bureti in fiecare patrat, iar cu ajutorul unei pensule ungem cu apa laturile patratului
- unim doua dintre colturi formand un triunghi
- transferam placintele astfel formate, in tava
- cu ajutorul unei furculite „sigilam” triunghiurile, apoi le ungem cu oul batut in prealabil
- dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute
S-aveti pohta!
No comments
Buna Ela, ca sa iasa asa rumenite, cu ce le ungi?
vreau sa zic, doar cu ou? ca am incercat si eu si nu imi ies asa, ca de revista, cum ti-au iesit tie 😛
Buna Oana. Cu ou batut.