Placinte cu hribi

De prin padurile tarii

Sunt o norocasa: tatal meu culege in fiecare an ciuperci (bureti) de diferite feluri pe care le conserva pentru iarna. Eu, bineinteles, ma numar printre principalii beneficiari ai acestor minunatii ale naturii. Zilele trecute am scos de la congelator o punga cu hribi. Dupa nici cateva minute mi-a si venit ideea: placinte! Iei!

Asadar va propun o reteta super simpla de placinte cu bureti, numai buna de pranz la pachet sau mic dejun satios.

placinta cu hribi6

Avem nevoie:

  • 250-300 g hribi (daca nu aveti, puteti folosi si ciuperci champignon) – fierti si scursi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cub unt
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 pachet de foietaj
  • 1 ou pentru uns placintele

Cum procedam:

  • incingem cuptorul la 200 grade C/gaz 5 si tapetam o tava cu hartie de copt
  • dupa ce am fiert si scurs bine buretii, ii tocam marunt intr-un blender
  • zdrobim usturoiul si il punem intr-o tigaie impreuna cu untul
  • cand untul s-a incins adaugam buretii tocati si ii sotam cateva minute – dam deoparte
  • taiem foietajul in sase patrate egale
  • punem cate o lingura de bureti in fiecare patrat, iar cu ajutorul unei pensule ungem cu apa laturile patratului

collage hribi1

  • unim doua dintre colturi formand un triunghi
  • transferam placintele astfel formate, in tava
  • cu ajutorul unei furculite „sigilam” triunghiurile, apoi  le ungem cu oul batut in prealabil

collage hribi2

  • dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute

placinta cu hribi7

S-aveti pohta!

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.