NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE
martie 19, 2013
…cu o nota picanta
Povestea cu fructele de mare e scurta: iti plac sau nu iti plac. Daca iti plac, e clar ca le iubesti, iar daca nu, nici nu vrei sa auzi de ele. Aceasta postare este pentru cei care au un loc aparte in inima stomacului lor rezervat fructelor de mare. Fie ca sunt stridii, midii, caracatite sau calamari (si lista poate continua), ele sunt un rasfat total pentru papilele noastre.
Reteta de mai jos este una clasica de calamari prajiti, insa „nota picanta” face diferenta dintre niste calamari buni si unii excelenti;)
Inainte sa trecem la treaba as vrea sa va fac o mica informare in ceea ce priveste locurile de unde puteti achizitiona fructe de mare de buna calitate. Daca stati intr-un oras mare (sau in apropierea unuia) e bine sa stiti ca miercurea si vinerea la Metro aduc fructe de mare proaspete la un pret foarte convenabil. Tot in aceste zile gasiti fructe la fel de proaspete in Piata Obor (daca sunteti din Bucuresti) pretul fiind cu o idee mai mare (mentionez aici ca daca ii lasi de o cafea doamnei de la taraba, ti-i si curata si ti-i si spala). Din pacate lista „prospetimii” se cam incheie aici. Daca vreti sa pregatiti calamari, gasiti in majoritatea hipermarketurilor la sectiunea peste: calamari decongelati tuburi. Daca din pacate nu reusiti sa achizitionati nici proaspeti nici decongelati tuburi, va ramane varianta inelelor congelate. Sfatul meu ar fi ca varianta cu inelele congelate sa fie ultima. Din pacate nici gustul nici textura unui calamnar proaspat nu se poate compara cu a unuia congelat.
Iar acum sa trecem la treaba!
Recomandari
Pofta buna!
Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.
Fără spam, doar noutăți legate de rețete, produse noi și oferte speciale.