Desert la pahar

Creme-fructe-ciocolata-branza

Pentru astazi m-am gandit sa va prezint un desert pe care eu il pregatesc cu drag si… spor. 🙂 L-am gasit intr-o carte a lui Jamie Oliver si am fost foarte incantata deoarece se face foarte usor, este gata foarte repede si este foooarte aratos – numai bun de servit niste musafiri aparuti inopinat. 🙂

Aasadar, avem aici o prajitura care, intr-un pahar, reuneste toate slabiciunile unui iubitor de deserturi: ciocolata, branza, fructe, crema… sa nu uitam ca are de asemena si blat. Uimitor, nu?

desert la pahar1

Iata ce ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru doua portii generoase

Pentru crema de lamaie

(reteta o am de Iuiana, niciodata nu da gres)

  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura amidon
  • zeama de la o lamaie
  • 250 ml apa

*o puteti preagati din timp si o patrati la frigider pana la o saptamana

Pentru restul prajiturii

  • 12-13 biscuiti cu cacao (eu folosesc Petit Beurre-sunt preferatii mei)
  • 1 cub de unt topit
  • 1 cutie mascarpone
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura de zahar pudra
  • putina nucsoara rasa (optional)
  • 200 g afine/zmeura/fructe de padure
  • ciocolata neagra pentru ras pe deasupra

Cum procedam

  • mai intai facem crema de lamaie: intr-o cratita amestecam bine cu tel toate ingredientele, le punem la foc mic; amestecam pana cand crema se ingroasa. Lasam la racit si ne ocupam de restul prajiturii  
  • rupem biscuitii bucataele si ii amestecam cu untul
  • amestecam mascarpone cu laptele, zaharul pudra si nuscoara

Cum procedam

  • in doua pahare incapatoare punem ingredientele in ordinea urmatoare: 1-biscuiti; 2-crema de lamaie; 3-fructe; 4-crema de mascarpone; 5-ciocolata rasa.  Rezultataul va fi ca cel din poza 🙂

desert la pahar2

Se poate manca imediat sau se poate pastra la frigider 1-2 zile.

Ati vazut ce simplu a fost?!

Pofta buna sa aveti!

Poate iti place si

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.