A coace in orb

De cate ori nu ai gustat o tarta sau o placinta cu o baza crocanta delicioasa?! Secretul acestei baze crocante este „coacerea in orb”. Ce inseamna de fapt a coace in orb? Este o pre coacere a aluatului pentru a evita inmuierea acestuia la adaugarea umpluturii.

Dar ca sa intelegeti mai bine, va arat care sunt pasii:

1. Pe o suprafata pudrata cu faina intindem aluatul de tarta (aluatul se face ca aici) , pana ajunge la o grosime de aproximativ 1/2 cm.

2. Rulam foaia pe sucitor apoi o punem intr-o tava care a fost tapetata in prealabil cu unt si faina. Presam bine cu degetele pentru a lua forma tavii, intepam in cateva locuri cu furcurlita (pentru a evita formarea de bule ) si bagam pentru 10 minute la frigider

orb1

3. Incingem cuptorul la 180 grade C

4. Scoatem tava de la frigider. Punem peste aluat o foaie de copt pe care o acorperim cu greutati – in comert se gasesc bile speciale, insa eu folosesc boabe de fasole. Aceste greutati se folosesc pentru a impiedica cresterea aluatului

orb2

5.  Bagam la cuptor pentru 15 min, indepartam fasolea si foaia de copt si mai coacem inca 5 minute.

6.  Dupa ce s-a racit il putem umple cu ce crema dorim, posibilitatile sunt infinite.

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *