De cate ori nu ai gustat o tarta sau o placinta cu o baza crocanta delicioasa?! Secretul acestei baze crocante este „coacerea in orb”. Ce inseamna de fapt a coace in orb? Este o pre coacere a aluatului pentru a evita inmuierea acestuia la adaugarea umpluturii.
Dar ca sa intelegeti mai bine, va arat care sunt pasii:
1. Pe o suprafata pudrata cu faina intindem aluatul de tarta (aluatul se face ca aici) , pana ajunge la o grosime de aproximativ 1/2 cm.
2. Rulam foaia pe sucitor apoi o punem intr-o tava care a fost tapetata in prealabil cu unt si faina. Presam bine cu degetele pentru a lua forma tavii, intepam in cateva locuri cu furcurlita (pentru a evita formarea de bule ) si bagam pentru 10 minute la frigider
3. Incingem cuptorul la 180 grade C
4. Scoatem tava de la frigider. Punem peste aluat o foaie de copt pe care o acorperim cu greutati – in comert se gasesc bile speciale, insa eu folosesc boabe de fasole. Aceste greutati se folosesc pentru a impiedica cresterea aluatului
5. Bagam la cuptor pentru 15 min, indepartam fasolea si foaia de copt si mai coacem inca 5 minute.
6. Dupa ce s-a racit il putem umple cu ce crema dorim, posibilitatile sunt infinite.
No comments