…sau mai pe romaneste: fursecuri cu unt si scortisoara 🙂
Proaspat intoarsa dintr-o mini vacanta de doua saptamani, m-am gandit sa intru usurel in frumoasa monotonie a vietii mele. Si spun usurel pentru ca astazi va propun o reteta super simpla si rapida. Si cum as putea incepe prima zi de „lucru” daca nu cu un desert… sau mic dejun… sau gustare. Spuneti-le cum vreti voi acestor dragalasenii invelite in praf de scortiosra; sunt sigura ca la orice ora le mancati veti fi la fel de incantati de fragezimea si aroma lor.
Asadar, sa trecem la prajiturit!
Ne trebuie:
(cantitatile sunt pentru 25-30 fursecuri)
- 125 g unt
- 170 g faina
- 160 g zahar + 2 lg
- 1 ou
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lingura scortisoara macinata
Cum procedam:
- incalzim cuptorul la 200 grade C/gaz 5
- intr-un bol punem untul, oul, zaharul si extractul de vanilie si le mixam bine pana se fomeaza o crema
- separat amestecam faina cu praful de copt si sarea si le adaugam cremei de unt
- continuam sa amestecam, dar de aceasta data cu o spatula sau cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia
- vom obtine o pasta lipicioasa
- intr-un bol sau farfurioara adanca, amestecam cele doua linguri de zahar cu scortisoara
- cu ajutorul unei lingurite luam compozitia si o tavalim prin zaharul cu scortisoara
- formam cu mainile niste bilute, apoi le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, distantate unele de altele deoarece la coacere isi vor mari volumul
- dam la cuptor pentru 8-10 minute
- Gata! Ati vazut ce simplu a fost?!
Pofta buna va doresc!
No comments
Te rog din suflet sa imi „traduci” ce inseamna 1 lgt extract de vanilie si 1lg scortisoara!!! E vb de 1 lingurita? Cu multumiri anticipate, dana
Dana, imi cer scuze, la retetele ce au urmat, am scris fara prescurtari. Da, 1 lg = 1 lingura, 1 lgt = 1 lingurita.
Pupici