Am dus biscuitii de iarna la un alt nivel si sunt foarte mandră de asta.
Azi va prezint niste biscuiti absolut savurosi, cu mult unt, inveliti in ciocolata si decorati cu bombonele.
Se fac usor si pot fi o idee de activitate de facut cu copiii.
Va las mai jos reteta scrisa si un clip sa vedeti cum i-am facut.
Ingrediente (pentru ~ 20 de biscuiti)
Pentru biscuiti:
250 g faina alba de grau
125 g unt rece taiat cuburi
50 g zahar pudra
1 ou
4 linguri de apa rece
1 praf de sare
50 ghimbir confiat
50 g fulgi de migdale
Glazura:
200 g ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
1 cub de unt
Bombonele colorate
Cum procedam:
Frecam bine untul cu faina, zaharul si sarea pana obtinem un pesmet
Adaugam oul si apa si formam un aluat
Cand aluatul pare ca s-a format, adaugam ghimbirul tocat manrunt si fulgii de migdale Invelim aluatul in folie si il dam la frigider pentru o ora
Dupa o ora il scoatem, intindem o foaie de 1/2 cm si, cu un taietor de biscuti, formam braduti
Coacem la 180 de grade, ventilatie, pentru 12 minute
Scoatem biscutii pe un gratar de patiserie si ii lasam sa se raceasca complet
Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida si formam o crema
Fie turnam peste biscuiti, fie ii scufundam in ciocolata
Presaram imediat bombonelele colorate, apoi ii lasam pana se intareste ciocolata.
Cu drag, Prăji.