Cobbler cu rubarba si ananas, cu toping de biscuite cu cocos

Cobbler este un desert sau fel principal specific britanic si american care este compus dintr-o umplutura din fructe sau legume, acoperita cu un strat de biscuite sau aluat fraged.

Pana acum am facut doar varianta dulce, cu fructe, pe viitor am in plan si o varianta cu legume.

Azi va prezint o combinatie pe care am testat-o in premiera si care a iesit peste asteptari: ananas si rubarba. Am banuit ca aceasta combinatie va iesi delicioasa si asa si este. Ambele fructe sunt usor acide si nu foarte dulci, topingul din biscuite cu lapte si unt de cocos vine sa echilibreze aciditatea lor. Textura compozitiei de fructe este una cremoasa si cu bucati de fructe, iar biscuitele este foarte fraged si sfaramicios. Noi servim cobblerul alaturi de inghetata de vanilie sau iaurt grecesc.

Daca nu vreti/aveti rubarba si ananas, puteti oricand sa le inlocuiti cu fructele voastre preferate. Eu as imperechea acest biscuite cu cocos cu caspuni, piersici, caise, chiar si fructe de padure. Daca vreti sa faceti cu mere, pere – fructe de toamna, as recomanda alt tip de biscuite, nu cel cu cocos.

Mai jos va las reteta video si cateva poze dragute. 🙂

Ingrediente (pentru 6-8 portii):
Un vas pretabil pentru cuptor cu diametrul de 22-25 cm

Pentru biscuite:
150 g faina alba de grau
50 g zahar
1 praf de sare
30 ml ulei de cocos topit
100 ml lapte de cocos (din conserva)

Pentru umplutura
3 tije de rubarba taiata bucatele de 1-2 cm (300 g)
1 conserva de ananas bucati, cu tot cu zeama (conserva de 560 g)
150 g zahar
1 praf de sare
1 lingura cu varf de amidon din porumb

Cum procedam:

Biscuitele:
Amestecam toate ingredientele si formam un aluat moale
Dam forma de sul cu lungimea de 15 cm, il invelim in folie de plastic si il dam la congelator cat pregatim umplutura

Umplutura:
Amestecam toate ingredientele si le punem intr-un vas rotund (eu am folosit o tigaie de fonta cu diametrul de 22 cm)
Scoatem aluatul de la frigider si il taiem in felii de 1/2 cm
Distribuim feliile pe toata suprafata vasului, apoi dam la cuptor
Coacem pentru 45 de minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade
Servim cald sau rece alaturi de inghetata sau iaurt grescesc.

Cu drag, Praji.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *