Am avut in teste un aparat de facut waffle de la Breville. Pana s ail incerc pe acesta nu as fi crezut ca poate fi asa mare diferenta intre aceste aparate. Am fost uimita sa vad cat de usor si bine se pregatesc Waffle maker de la Breville.
Pentru ca am vrut sa ii dau treaba serioasa, nu am facut o compozitie clasica, pufoasa, ci una cu branza de vaci, mai grasa, care in general necesita mai muta atentie la coacere. Practic am facut o compozitie de papanasi pe care am facut-o in forma de waffles. Am mancat-o cu smantana proaspata si dulceata de trandafiri. Un deliciu. De abia aspt sa incerc si cateva retete sarate.
Mai jos va las reteta detaliata si cu poze pentru waffles cu branza de vaci si cateva poze dragute
Ingrediente (pentru 4 portii normale sau 2 generoase)
200 g branza de vaci grasa, bine scursa
80 g faina
2 oua
½ ingurita praf de copt
1 plic de zahar vanilat
Coaja rasa de la ½ lamaie sau lime (optional)
Cum procedam:
Mixam ouale impreuna un praf de sare, branza si zaharul vanilat
Dupa ce am obtinut o crema omogena, adaugam faina amestecata cu praful de copt, poi coaja de lamaie si amestecam cu o spatula doar cat sa se inglobeze, nu mai mult
*Daca amestecam prea mult riscam sa activam glutenul si astfel waffles in loc sa fie pufoase, vor fi tari si gumoase
Punem cate o lingura jumtate de compozitie in fiecare forma a aparatului (deja) incins si coacem pana are o culoare aurie (dupa ce s-a stins becul care indica temperatura eu am mai lasat aproximativ un minut.
Le savuram caldute alaturi de smantana si dulceata.
Cu drag, Praji