Prăjitura Buturuga

Cred ca acest desert se strecoara usor usor pe lista prajiturilor pe care le fac de Craciun.

Am mai facut-o o data, dar cu alta crema.

Azi va prezint varianta umpluta cu crema de branza si visine.

Mai jos va las un clip cu reteta finala

Dar maine revin si cu poze intermediare.

Ingrediente:

Blat 6 oua

120 g faina

30 g praf de cacao

140 g zahar

1 lingurita extract de vanilie

1 varf parf de sare

Crema pentru interior

400 g crema de branza clasica

50 g zahar pudra

1/2 lingurita vanilie

3 linguri de visine din compot sau congelate

Crema pentru exterior – ganache:

200 g ciocolata neagra

200 ml frisca lichida (smantana ptr frisca)

1 cub de unt – 10 g

Optional – zahar pudra

Decor: rozmarin si visine Cum procedam:

Blatul:

Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma impreuna cu un praf de sare (pastram 1 lingura de albus pentru decor)

Batem/mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia pana devin galben pal si isi dubleaza volumul

Cernem faina impreuna cu cacaoa si le adaugam peste galbenusuri – amestecam usor pana formam o pasta.

Adaugam 2 linguri de albus peste comopzitia cu galbenus si faina si incorporam usor

Apoi adaugam restul de albus si incorporam cu miscari ample – realizam aceste miscari deoarece mu vrem sa spargem bulele de aer inglobate in albus – ele ajuta blatul sa creasca la copt

Pe tava cu care e dotat cuptorul punem hartie de copt, apoi turnam si intindem intr-un strat uniform compozitia

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade (funcția ventilatie) pentru 12 minute

Dupa cele 12 minute, scoatem tava de la cuptor

Pudram un prosop de bucatarie cu zahar pudra

Punem blatul, cu grija, cu tot cu hartie pe prosop – partea de deasupra, neacoperita de hartie este cea care intra in contact cu prosopul

Rulam prosopul cu tot cu blat intr-un sul strans bine si il lasam asa pana se raceste – faptul ca il rulam cat este cald va preveni craparea blatului si va ajuta la pastrarea formei.

Crema umplutura:

Amestecam crema de branza cu vanilia si zaharul.

Crema decor:

Taiem ciocolata bucatele si o punem intr-un bol Turnam peste ciocolata frisca fierbinte (o luam de pe foc exact inainte de ajunge la punctul de fierbere)

Asteptam doua minute, apoi amestecam cu un tel pana obtinem o crema lucioasa

Adaugam cubul de unt si il inglobam pana se topeste

Dam crema la rece pana se raceste complet Dupa ce s-a răcit complet, o mixam pana se deschide la culoare și își dubleaza volumul.

Montaj:

Desfacem blatul din prosop si dezlipim hartia de copt de pe el – vom observa ca isi va pastra forma. Intindem uniform crema cu branza, presaram visinile, apoi rulam la loc

Taiem oblic o parte din rulou (mai scurta) si o atasam de una dintre partile ruloului lung – vrem sa obtinem efectul de buturuga, creanga.

Distribuim crema pe suprafata „buturugii” – daca intindem cu spatula sau lingura de va crea efectul de coaja de copac.

Daca insa vrem un efect mai evident, putem sa facem model cu ajutorul unei furculite.

Decoram cu rozmarin si visine.

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *