Astazi va prezint o reteta speciala de taieti inspirati dupa o reteta clasic romaeasca: taietei cu gris prajit, dar cu o nota moderna, crant de pralina.
Am pregatit aceasta reteta pentru Food Bookul Carrefour. Acolo gasiti si ingredientele pe care le-am folosit
Ingredinete:
250 g tăiței ondulați (1 pungă)
50 g griș
20 g unt
50 g alune de pădure
50 g zahar tos
2 linguri de sare
Mod de preparare
Într-o tigaie se prăjesc pentru 3 minute alunele intregi, apoi se pun pe o foaie de copt;
Se caramelizează zaharul, se toarnă peste alune și se lasă la răcit;
După ce s-a răcit se rupe în bucăți, se pune într-un blender și se mixează până se obtine o textură de pesmet;
Se fierb tăițeii în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj;
Într-o tigaie mică se prăjește în unt grișul până devine auriu;
Se scurg tăițeii și se pun într-un bol mare alaturi de 1/2 cană din apa în care au fiert;
Peste tăiței se adaugă grisul prăjit si se amestecă ;
Se adaugă cranțul de pralină și se mai amestecăm puțin
Tăițeii se servesc calzi