Budinca de paine cu ciocolata

Cum transformi painea veche intr-o delciosenie

Va spuneam in liveul pe care l-am facut marti pe Facebook ca sunt impotriva risipei almentare. Traim intr-o societate in care se incuranjeaza consumerismul si intr-o tara in care, din pacate cantitatea primeaza in fata calitatii. In cazul nostru, al romanilor, consumul painii ajunge la cote unoeri alarmante. Dar articolul de astazi nu este unul in care va tin prelegeri, desi va sfatuiesc sa cumparati mai putin si cu o calitate mai ridicata, ci unul care sa va ajute sa nu aruncati painea pe care ati cumparat-o, nu de putine ori, in exces.

budinca de paine 2

V-am dat 3 idei de ce puteti sa faceti cu painea veche. Prima era cea de Friganele cu crema de branza si capsuni, a doua de crutoane aromate (in curand pe blog) si cea de-a treia, cea pe care v-o prezint azi: budinca de paine, cu ciocolata. Aceasta budinca de ciocolata este o reteta specific britanica (sau cel putin asa stiu eu). Varianta de azi este una pretabila pentru desert sau pentru un brunch de weekend dat fiind faptul ca este cu ciocolata.  Am optat pentru varianata cu ciocoata pentru ca saptamana asta am fost in concediu si mi-am facut de cap. De cele mai multe ori insa, eu fac aceasta budinca pentru mic dejun si o fac cu fructe dezhidratate (smochine, curmale, stafide, goji), seminte, dar si cu fructe proaspete (preferatele mele in aceasta budinca fiind afinele).

Asadar eu a recomand sa nu aruncati painea la gunoi, ci sa o transformati in aceasta delicioasa budinca pe care o puteti face exact pe gustul vostru.

budinca de paine 3

Budinca de paine, cu ciocolata
Print
Ingrediente (pentru doua portii generoase)
  1. Doua boluri mici (300 ml) sau un vas mai mare - termorezistent
  2. 6-8 felii de paine
  3. 3 oua
  4. 600 ml lapte
  5. 4 linguri de miere sau zahar
  6. 100 g ciocolata neagra (o tableta) sa 1/2 neagra 1/2 alba
  7. un praf de sare
  8. 1 cub de unt
  9. 100 ml smantana dulce - pentru servire (optional)
Cum procedam
  1. Taiem feliile de paine in cuburi
  2. Ungem bolurile (vasul) cu unt
  3. Adaugam cuburile de paine si ciocolata taiata bucatele, apoi amestecam
  4. Batem usor ouale cu praful de sare
  5. Adaugam mierea sau zaharul si mai amestecam putin
  6. Incorporam laptele, apoi turanm compozitia peste paine
  7. Punem o greutate (farfurie, bol) cu diametrul mai mic decat vasul in care coacem pentru ca painea sa stea scufundata in lapte
  8. Dam totul la rece pentru minim 30 de minute
  9. Coacem la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 40 de minute
Nota
  1. Nu a speriati daca udinca se umfla, apoi, dupa e o scoateti din cuptor se lasa, este absolut normal.
PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

budinca de pane 4

budca de paine 1

Nu irositi mancarea si cumparati ce-i mai bun.

Cu drag, Praji.

poate iti place si

No comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *