Tăiței ondulați cu griș prăjit și cranț de pralină

Astazi va prezint o reteta speciala de taieti inspirati dupa o reteta clasic romaeasca: taietei cu gris prajit, dar cu o nota moderna, crant de pralina.

Am pregatit aceasta reteta pentru Food Bookul Carrefour. Acolo gasiti si ingredientele pe care le-am folosit

Ingredinete:
250 g tăiței ondulați (1 pungă)
50 g griș
20 g unt
50 g alune de pădure
50 g zahar tos
2 linguri de sare

Mod de preparare

Într-o tigaie se prăjesc pentru 3 minute alunele intregi, apoi se pun pe o foaie de copt;
Se caramelizează zaharul, se toarnă peste alune și se lasă la răcit;
După ce s-a răcit se rupe în bucăți, se pune într-un blender și se mixează până se obtine o textură de pesmet;
Se fierb tăițeii în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj;
Într-o tigaie mică se prăjește în unt grișul până devine auriu;
Se scurg tăițeii și se pun într-un bol mare alaturi de 1/2 cană din apa în care au fiert;
Peste tăiței se adaugă grisul prăjit si se amestecă ;
Se adaugă cranțul de pralină și se mai amestecăm puțin
Tăițeii se servesc calzi

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *