Salata crocanta de fasole verde! Ce vedeti in reteta este fasolea mov din gradina noastra, care dupa oparire s-a facut verde. 😁
Dar asta nu m-a oprit sa fac o salata absolut delicioasa pe care am savurat-o alaturi de un ou fiert moale.
Ingrediente:
- O mana de fasole verde ~ 100 g
- Cateva boabe de mazare (optional)
- Zeama si coaja unei lamai
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi
- Sare
- Piper
- 1 ou fiert
Cum procedam:
Curatam fasolea, apoi o oparim 2 minute in apa care fierbe cu bule mari.
Dupa cele 2 minute o punem imediat in apa cu gheata – astfel culoarea invie si fasolea devine crocanta – acesta este cel mai important pas.
Intr-un mojar, zdrobim usturoiul cu 1/4 lingurita sare, adaugam zeama si coaja de lamaie, uleiul si amestecam bine.
Punem fasolea si mazarea intr-un bol, adaugam vinegreta si amestecam bine din nou.
Servim pe o farfurie instinsa, alaturi de un ou fiert peste care punem sare si piper.
Cu drag, Praji