Porc picant cu legume, stir fry, preparat cu Erős Pista de la @univerromania, pasta pe care o avem in casa de cand ma stiu.
Combinatia de gusturi mi-a iesit atat de bine de data asta, incat Mircea mi-a zis ca de acum incolo, cand vreau sa fac chinezesc (asa ii zicem noi), din asta sa fac.
Asadar va las mai jos reteta completa:
Ingrediente pentru 2 portii generoase:
1 felie de cotlet de porc
1 morcov mediu
1/2 dovlecel mic
1/2 ardei gras rosu mic
1 ceapa mica (salota sau ceapa normala)
1 ciuperca urechi de lemn (eu iau uscate si le rehidratez 20 min in apa fierbinte)
1 bucata ghimbir de 2 cm
2 catei de usturoi
1 lingura seminte de susan
1 + 1/2 lingurite Erős Pista daca mancati picant; 1 lingurita daca nu mancati f picant sau Edès Anna, daca vreti nepicant
5 linguri ulei de susan sau de arahide ptr prajit
2 linguri sos de soia dark
2 linguri sos de soia light (ideal cu continut redus de sare)
2 linguri amidon din porumb
Orez fiert pentru servire
Cum procedam:
Taiem carnea felii subtiri pe transversala fibrei, apoi o amestecam cu amidonul, 2 linguri de apa si pasta iute – dam la rece intre 20 min (se poate tine la frigider asa si 5 zile).
Taiem bastonase restul legumelor, iar usturoiul si ghimbirul le taiem felii subtiri.
Intr-un wok (sau tigaie) bine incins, turnam uleiul, apoi imediat ghimbirul si usturoiul si apoi carnea.
Amestecam energic 1-2 minute, pana se rumeneste carnea, apoi adaugam legumele in ordinea in care se gatesc: morcovul – amestecam; dupa ~ 30 secunde ardeiul, ciupercile si dovlecelul – amestecam; dupa alte 30 secunde ceapa si amestecam .
Turnam imediat cele doua sosuri, mai amestecam o data energic, apoi oprim focul. La final adaugam susanul si amestecam din nou.
Servim portiile de porc picant cu legume cald alaturi de orez.
Puteti accesa reteta si pe Instagram, alaturi de multe alte retete care sa va scoata din impas pentru pranz sau cina.
Cu drag, Praji