Prajitura cu mălai, mărar și zmeura
Sunt ciudat, nu? :)) Gustul insa este di-vin! Am numit-o „prajitura” si am scris ingredientele principale tocmai pentru a va trezi curiozitatea. Ce vedeti este de fapt o varianta de alivanca moldoveneasca in care am adăugat zmeura.
In anumite zone ale tarii ea chiar se face cu fructe, bunica mea insa, o făcea simpla, doar cu mărar sau menta. Tot reteta bunicii mele este și cea pe care v-o las mai jos.
Se face foarte usor si pentru ea aveți nevoie de doar câteva ingrediente. Va las reteta video, cea scrisa si poze. 🙂
Ingrediente (pentru o tava de 20/25 cm):
3 oua
500 ml iaurt/sana/lapte bătut
100 g zahar
100 g malai
50 g gris
1 plic de zahar vanilat
1/2 lingurita praf de copt
1 legatura de marar
Un praf de sare
~ 200 g zmeura (sau un alt fruct preferat – cirese, fructe de padure etc)
Cum procedam:
Batem usor ouale cu praful de sare, doar cât sa le omogenizam, apoi adaugam iaurtul si amestecam
Adaugam zaharul și zaharul vanilat și amestecam din nou
Adaugam praful de copt mălaiul si grisul si amestecam
Adauga la final mărarul tocat mărunt
Omogenizam bine totul, apoi turnam compozitia intr-o tava de 20/25 cm (sau alte dimensiuni asemanatoare) in care am pus in prealabil hârtie de copt
Dupa ce am turnat compozitia, presaram zameura pe deasupra
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute
O savuram călduță sau rece.
Cu drag, Praji