Yorkshire puddings cu capsuni coapte si reductie de vin

 Desert gourmet, simplu si delicios

Nu stiu altii cum sunt, dar pe mine m-a cam luat valul asta cu implicarea in tot felul de activitati culinare. E cumva ca un virus ce odata ce te ia, nici ca te mai lasa. Asa ca azi va prezint o reteta gourmet cu care particip la provocarea lansata de Electrolux – Gatesc cu Electrolux la BUcharest Gourmet Festival. E o reteta pe care eu o incadrez la capitolul patiserie-street-food-gourmet. Oare exista o asemenea categorie in lume? Daca nu exista, o inventez eu. 🙂 Din poza probabil pare ceva alambicat, sau cel putin greu de facut. Nici de departe. De tot ce ai nevoie in afara de ingrediente, este un cuptor, o plita si un pos… ok, si o tava de mini-briose.

Am incercat sa creez o reteta care desi suna pompos – Yorkshire puddings cu capsuni coapte si reductie de vin – sa fie la indemana oricui, sa fie usor de facut si cu minim de experienta. Yorkshire pudding este o painica pufoasa care se face de obicei pentru un fel prinicpal sarat, insa eu am adaptat-o adaugandu-i miere si scortisoara. Capsunile… ah capsunile astea tavalite prin otet balsamic si cimbriosr sunt un vis absolut! Despre reductia de vin nici nu trebuie sa va mai spun ca e un deliciu, care, acompaniat de “bule” fine de crema de branza aromata cu nucosara proaspat razuita face din tot acest preparat un desert gourmet cu care mandra v-as servi la orice eveniment.

gourmet2

Yorkishire puddings cu capsuni coapte si reductie de vin
Print
Ingrediente (ptr 8 portii)
  1. Pentru yorkshire puddings
  2. 1 ou
  3. 150 ml lapte
  4. 130g faina
  5. 30 g miere
  6. ½ lingurita scortisoara pudra
  7. Un praf de sare
  8. 50 ml ulei
  9. (o tava de mini-briose)
Pentru capsunile coapte
  1. 200 g capsuni
  2. 50 ml otet balsamic
  3. 3 fire cimbrisor proaspat
Pentru reductia de vin
  1. 300 ml vin rosu dulce
  2. 2 pastai de cardamom
  3. 2 cuisoare
  4. 1 bob ienupar
  5. 1 bob enibahar
Pentru crema de branza aromata
  1. 200 g crema de branza
  2. ¼ nucsoara proaspat razuita
Pentru decor
  1. Flori comestibile
Cum procedam
Yorkshire puddings
  1. Incingem cuptorul la 200 grade C
  2. Umplem uniform toate locasele tavii de briose cu ulei, apoi bagam tava in cuptorul incins pentru 10 minute
  3. Intr-un bol incapator batem cu un tel oul cu praful de sare, adaugam laptele, mierea si scortisoara, apoi turnam in ploaie faina, amestecand continuu
  4. Omogenizam bine compozitia pana cand devine fina si fara cocoloase
  5. Scoatem tava cu uleiul incins de la cuptor, distribuim uniform compozitia in formele de briose si dam la cuptor pentru inca 25 de minute
Capsunile coapte
  1. Incingem cuptorul la 160 de grade
  2. Punem jumatatile de capsuni intr-o tava, turnam peste ele otetul balsamic, apoi le amestecam bine pana cand sunt bine imbibate in otet
  3. Adaugam crengutele de cimbru, mai amestecam o data, apoi coacem la cuptorul incins pentru o ora
Reductia de vin
  1. Intr-o cratita cu fundul gros punem vinul si mirodeniile, apoi le punem pe plita, la foc foarte mic
  2. Lasam ca vinul sa fiarba pana cand acesta se transforma intr-un sirop gros
Crema de branza aromata
  1. Amestecam crema de branza cu nucsoara proaspat razuita, o punem intr-un pos cu dui si refrigeram
Montaj
  1. Cu ajutorul unei pensule cream o „panglica” de reductie de vin pe farfurie
  2. Intr-una dintre extremitatile panglicii punem o „gogoasa” de yorkishire pudding, apoi, deasupra ei, adaugam 3 jumatati de capsuni
  3. Langa panglica de reductie de vin, punem cu ajutorul posului cu dui, 3 bule (moate) de crema de branza
  4. Decoram cu flori comestibile
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

 gourmet 3

Fiti curajosi si incercati gusturi noi!

Cu drag, Praji

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.