Prajitura din albusuri, cu fructe si migdale

prajitura din albusuri

Ce faceti cand ramaneti cu prea multe albsuri?! 1. Faceti aceasta prajitura. 2. Le congelati. 2. Le congelati, apoi le decongelati si faceti aceasta prajitura.

Ce faceti cu fructele care sunt aproape sa se strice sau pe care le aveti sau le-ati uitat in congelator?! Da, prajitura asta. 😁

Eu aveam 10 albusuri la congelator. Le-am dezghetat la temperatura camerei 6 ore. Mai aveam si niste prune. Am mai adaugat niste migdale si a iesit o prajitura delicioasa si crocanta si umeda si aromata. Trioul perfect!

Reteta pandispanului este adaptata dupa cea a checului din albusuri al Savori Urbane.

Mai jos va las reteta scrisa:

Ingrediente (pentru o tava de 30/40 cm):

10 albusuri proaspete sau decongelate (300-350g – daca ati uitat sa notati cate albusuri ati dezghetat)
Un praf de sare
200 g zahar
200 g faina
50 ml ulei de nuci*
50 ml ulei de susan*

200 g migdale** coapte si tocate grosier

400 g prune*** proaspete sau congelate (taiate in sferturi si trase la tigaie 2 minute impreuna cu 2 linguri de zahar)


* puteti pune unt topit, sau doar un singur fel de ulei (floarea soarelui, avicado, migdale). De mentionat este ca gustul va fi usor diferit – uleiurile de nuci si susan sunt foarte potente ca gust
**puteti pune nuci, alune, caju sau mix din toate
***puteti pune fructe de padure, mere/gutui/portocale trase la tigaie cu 2 linguri de zahar

Cum procedam:

Punem zaharul si un praf de sare peste albusuri si mixam pana obtinem o spuma ferma
Turnam toata faina, migdalele si uleiurile deodată si amestecam cu miscari ample de jos in sus pana se înglobează toate in albusuri – amestecam doar pana s-au amestecat, altfel, daca mixam mai mult, riscam sa spargem bulele de aer formate in albus, cele care ajuta blatul sa ramana pufos.
In tava punem hartie de copt, apoi distribuim fructele
Turnam peste fructe aluatul si coacem la 170 de grade pentru 35 de minute
Scoatem de la copt, lasam 5 minute in tava, apoi rasturnam prajitura pe un gratar de patiserie – partea cu fructele sa fie in sus.

Indepartam foaia de copt si lasam sa se raceasca prajitura din albusuri.

Sa va fie de bine!

Cu drag, Praji.

Va astept si pe contul meu de Instagram Prajiturela

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *