NOI REȚETE DELICIOASE DE IARNĂ: FURSECURI & MULTE ALTELE

Muschiulet de porc cu ierburi aromatice si cartofi noi, la cuptor

Picture of Prăji

Prăji

iunie 22, 2020

Astazi vin la voi cu o reteta 2 in 1. Adica in aceeasi tigaie avem 2 preparate care sunt de fapt un fel principal. Mai adaugam o salata si iata ca avem o cina sau un pranz complet.

Reteta este una simpla si foarte savuroasa pentru care avem nevoie doar de cateva ingrediente: un muschiulet de porc, o mana de plante aromatice dupa preferinte, usturoi, ulei de masline si cativa cartofi noi. Mai simplu de atat, mai rar. 😉

Mai jos va las video cu pasii, reteta scrisa si o poza draguta.

Ca proces este unul lung, însă departe de a fi intimidant cum s-ar crede. Condiția este ca în ziua 2, cea în care formăm pâinile, să fim acasă până după amiază.

Lista de ingrediente (Pentru 2 portii)

Cum procedăm?

Cu ajutorul unui cutit de filetat, „desfacem” muschiuletul prin metoda „fluture”, astfel incat sa obtinem o bucata de carne intinsa, groasa de maxim 1 cm (ca in video)

*Cu un cutit ascutit si cu grija veti reusi sa faceti operatiunea fara nicio problema

Dupa ce am desfacut muschiuletul, il asezonam bine cu sare si piper, il masam bine, apoi il dam deoparte

Tocam marunt verdeturile si le punem intr-un bol

Zdrobim 1 catel de usturoi si il adaugam peste verdeturi

Adaugam sare, piper si doua linguri de ulei de masline, apoi amestecam bine

Distribuim trei sferturi din cantitatea de verdeturi cu usturoi pe muschiulet, apoi il rulam

Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie sau tava, apoi adaugam, intr-o parte, muschiuletul rulat

Taiem felii sau in 4 cartofii noi si ii punem intr-un bol

Feliem ceilalti doi catei de ustuoi si ii adaugam peste cartofi

Adaugam in bol ultimele doua linguri de ulei de masline, sare piper, amestecam bine, apoi adaugam cartofii langa muschiulet

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade pntru 20 de minute (raftul din mijloc), apoi ridicam temepratura la 220, mutam vasul pe raftul de sus si comutam pe functia grill sau caldura de sus, unde mai lasam inca 10 minute

Daca va place carnea mai facuta sau mai uscata, mai lasati-o inca 5-10 minute (verificati dupa cele 30 min)

Noi le-am savurat alaturi de o salata de vara cu rosii, castraveti si ceapa

Nu există recenzii. Poți fi primul care lasă o recenzie.

Încearcă ceva Nou

Descoperă cele mai gustoase rețete de sezon.