Nu dati banii pe prostii, faceti nuci glazurate!
Ei, v-a placut rima de mai sus? :)) Nici mie. Insa v-a atras atentia, nu? Eu nu stiu cum sunteti voi, dar noi, devoram filme! Sotul meu este un cinefil! E atat de cinemator, incat ii face concurenta doamnei Irina-Margareta. Tin neaparat sa va povestesc o intamplare care va va dovedi ca nu mint. Eram la o petrecere alaturi de prietenii nostril. Printre discutii s-au strecurat si filmele. Ce poate fi mai naspa cand discuti despre filme, decat sa uiti cum il cheama pe actorul principal?! „Si cum stateam noi linistiti si ne beam apa minerala”, apare un prieten agitat foc, tabarand pe sotul meu (da, toti prietenii nostri stiu ca e un fel de IMDB autohton): „Bai Sava, cum il cheama pe actorul ala care n-a jucat in 300.” Mircea, relaxat si usor amuzat: „Russel Crow„. Beat that! :))) (Nota autorului: prietenul nostru se gandea, de fapt, la filmul Gladiatorul, insa nu-i venea nici numele filmului, nici al actorului, ci doar un alt film cu o tema oarecum comuna).
Eu cred ca, de fapt, sotul meu are o asa memorie buna pentru ca ii dau eu rontanele faine cand le vizoneaza. 🙂 De chipsuri, pufuleti si alte dracovenii de genul asta, ne-am lecuit demult. Le-am inlocuit cu seminte, alune si nuci, chipsuri din legume sau platouri cu fructe si branzeturi. Printre preferatele noastre se numara nucile glazurate. Sunt o combinatie-dulce sarata, care dau dependenta. Noi preferam nucile, voi, bineinteles, le puteti inlocui cu alune, caju, nuci de Macadamia etc, insa, atentie, crude!
- 300 g de nuci (sau 3 cani, de ceai)
- 1 albus de ou
- 60 g zahar brun
- 2 lingurite de scortisoara
- 1/2 lingurita de sare
- Batem albusul cu un tel sau cu o furculita pana se fomeaza o spuma usoara, translucida
- Adaugam zaharul, scortisoara si sarea si amestecam
- Adaugam nucile si le amestecam bine, astfel incat sa fie acoperite total de compozitia cu albus
- Le intindem pe o tava tapetata cu hartie de copt
- Coacem la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 10 minute, scoatem tava din cuptor, amestecam bine, apoi le mai coacem inca 10 minute (deci in total 20:)
- Le lasam sa se raceasca si le devoram in timpul unui film bun.