„Fapta dulce, mult aduce!”
Sunt in febra pregatirilor pentru Aniversarea Verucikai. Sunt tare mandra sa va spun ca sunt alaturi de fata asta de la minuni.ro inca de cand a inceput ea sa faca fapte bune. Ce face mai exact Veronica Soare?! In general, face mult-mult bine, neconditionat… Face fundraising pentru multe cauze, ceea ce o face sa treaca automat pe lista cu cei mai buni oameni pe care ii cunosc. Ce face ea in special?! Pai, de exemplu, pe 23 ianuarie isi dedica ziua de nastere unor oameni in suferinta – anul acesta, Soniei. Sonia este o fetita care s-a nascut cu inima pe partea dreapta si are nevoie de mai multe operatii pentru a se putea dezvolta normal. Asa ca Veronica a hotarat ca toate cadourile pe care i le-am face noi, sa le transformam in bani (ca oricum transformam banii in cadouri) si sa ii donam Soniei.
De regula eu ma ocup de Candy barul evenimentelor pe care le organizeaza ea. Anul trecut insa eu am facut o parte din dulciuri, Ioana partea sarata si Andreea cookies-urile cu ravase. Anul acesta, in premiera, voi face in intregime partea sarata, iar Catalina de la Sunny Side Up se va ocupa de dulcegarii. Am niste emotii… Pfai! Am gandit niste preparate tare faine, care sper sa satisfaca gusturile celor peste 70 de invitati.
Pana va voi arata ce fac pentru maine (surprizaaaa), va las aici reteta de Minicheesecakes cu somon si capere, daragalasenii sarate pe care le-am facut pentru Lola&Friends Charity Party, un alt eveniment semnat de Veronica.

- Ingrediente (pentru 12 minicheesecakes)
- 200 g faina
- 100 g unt rece, taiat cuburi
- 1 lingura de apa rece
- 1 praf de sare
- 1 lingura seminte de susan
- 400 g crema de branza
- 100 ml smantana pentru frisca sau de gatit
- 100 g somon
- 3 oua
- 100 g capere
- piper proaspat rasnit
- 2-3 linguri mix susan pentru decor (optional)
- Nu adaugam sare deoarece somonul si caperele sunt sarate
- Amestecam faina cu semintele si sarea
- Adaugam cuburile de unt
- Framantam cu degetele (daca framantam cu toata mana, vom incalzi untul si aluatul isi va pierde din fragezime) pana obtinem un pesmet
- Adaugam lingura de apa si mai amestecam putin cu ajutorul unei furculite (trebuie sa ramana aceeasi structura de pesmet)
- Punem in tava de briose hartiutele si in fiecare dintre ele cate o lingura de pesmet
- Presam blatul cu ajutorul unui pahar sau cu lingura
- Dam tava la frigider pana pregatim compozitia cu branza
- Intr-un bol incapator punem branza si smantana
- Cu ajutorul unui mixer, la cea mai mica viteza, adaugam ouale, pe rand (mixam la viteza mica deoarece nu vrem sa aeram compozitia)
- Dupa ce s-au incorporat ouale, adaugam somonul taiat bucatele
- Distribuim compozitia in cele 12 fome, apoi adaugam caperele in fiecare dintre ele
- Coacem in cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru 30 de minute
- Cand sunt calde inca, presaram seminte de susan (optional)
- 12 chese (hartiute) de briose
- O tava pentru briose

Multumesc Vanilla Roads Photography pentru superbele poze.
Daca doriti si voi sa donati si sa fiti alaturi de Sonia, va asteptam la aniversare, gasiti toate detaliile aici.

Donati si bucurati!
Cu drag, Praji,
No comments
Tu Praji, ce reteta faina!
Ca si tot ce faceti voi acolo <3
Sarumana mult! Si multumim!