Drob de miel, rețeta soacrei mele

Rețetă drob de miel

Voi mâncați drob? Aceasta e rețeta mea preferată de drob de miel, am învățat-o de la soacra mea și o fac an de an de Paște.

Ingrediente (pentru o tavă mică de chec):

Organe de miel: 1 inimă, 1/2 ficat, 1/2 plămân, 1 rinichi, 50 g prapur pentru umplutură, 1 prapur mai mare pentru înveliș
1 legatură ceapă (5 fire)
1 legatură usturoi verde (5 fire)
1 legatură pătrunjel
1 legătură mărar
3 ouă
Sare
Piper

Cum procedăm:

Fierbem organele (fără prapur) în apă cu sare pentru 20′-30′ (în funcție de cât de tânăr a fost mielul). Le scurgem și le lăsăm la răcit, apoi le tocăm.

Tocăm si toate verdeturile și prapurul, le amestecăm cu organele, cu ouăle bătute, sare și piper. Punem în tavă hârtie de copt, apoi întindem prapurul. Presăm în tavă compoziția de drob, o acoperim cu restul de prapur.

Coacem drobul la cuptorul preîncălzit la 180′ pentru 30′.

Vezi rețeta video drob de miel aici

poate iti place si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *