Aroma si dulceata…
Ca tot e frig si vreme mohorata, m-am gandit sa va dau o idee cum sa faceti sa va incalziti sufletele si trupurile. Am facut asadar o supa crema fina si usoara in care mazarea si morcovul alinta cu dulceata, iar ghimbirul inteapa nitel cu aroma. Dupa prima lingura va veti da seama despre ce vorbesc.
Este o supa potrivita pentru vegani, pentru ovo-lacto-vegetarieni, pentru cei care postesc, pentru bebelusi, pentru mosi care si-au pierdut proteza si, nu in ultimul rand, pentru barbati infometati.
Sa nu mai lungesc vorba, zic asadar purcedem!
Ne trebuie:
Cantitatile sunt pentru 4-6 portii
- 300 g mazare
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 1 lingurita de ghimbir praf
- sare
- piper proasptat macinat
- 2 linguri ulei de masline
Cum facem:
- taiem ceapa si usturoiul cat mai marunt
- le punem intr-o oala impreuna cu uleiul de masline si cu o cescuta de apa
- le lasam sa fiarba pana cand scade apa, iar ceapa si usturoiul se inmoiae
- adaugam mazarea si morcovul taiat si curatat
- punem apa cat sa cuprinda legumele
- lasam sa fiarba
- cand legumele sunt fierte, luam oala de pe foc, scurgem o parte din apa in care au fiert (pastram o parte din apa deoarece este posibil sa ne mai trebuiasca pentru a subtia supa)
- cu ajutorul unui blender pasam legumele pana obtinem o crema fina
- pentru a avea o consistenta mai delicata, eu trec crema printr-o sita
- punem supa astfel obtinuta inapoi pe foc, o subtiem dupa preferinte (cu apa ramasa de la fiert), adaugam ghimbirul pudra, sare si piper dupa gust si mai dam un clocot.
Pentru un gust mai fin eu adaug o lingura de smantana de gatit inainte de a o servi.
Se mananca fierbinte altaturi de crutoane.
Pofta buna!
No comments
eu sunt anonim …am uitat sa ma logez
Nope. Eu te vad Aniska:))
Tu erai cu supa cu pastarnac?!
da da 😉
Got ya!
imi place prezentarea mult, cum ai facut floricica aceea din smanatina?
pana acum n-am facut supa crema, blenderul meu sta in cutie, rusine proprierarului, dar uita ca ma faci curioasa 🙂
Este o supa foarte sanatoasa. Este usor de facut si de asemenea e o buna alternativa l ciorba. Floricica: am pus smantana in mijloc, iar cu ajutorul unui bat ptr frigarui am tras dinspre centru spre exterior. Simple as that. Pupici!