Supa crema de mazare si ghimbir

Aroma si dulceata…

Ca tot e frig si vreme mohorata, m-am gandit sa va dau o idee cum sa faceti sa va incalziti sufletele si trupurile.  Am facut asadar o supa crema fina si usoara in care mazarea si morcovul alinta cu dulceata, iar ghimbirul inteapa nitel cu aroma. Dupa prima lingura va veti da seama despre ce vorbesc.

Este o supa potrivita pentru vegani, pentru ovo-lacto-vegetarieni, pentru cei care postesc, pentru bebelusi, pentru mosi care si-au pierdut proteza si, nu in ultimul rand, pentru barbati infometati.

Sa nu mai lungesc vorba, zic asadar purcedem!

supa1

Ne trebuie:

Cantitatile sunt pentru 4-6 portii

  • 300 g mazare
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir praf
  • sare
  • piper proasptat macinat
  • 2 linguri ulei de masline

Cum facem:

  • taiem ceapa si usturoiul cat mai marunt
  • le punem intr-o oala impreuna cu uleiul de masline si cu o cescuta de apa
  • le lasam sa fiarba pana cand scade apa, iar ceapa si usturoiul se inmoiae
  • adaugam mazarea si morcovul taiat si curatat
  • punem apa cat sa cuprinda legumele
  • lasam sa fiarba
  • cand legumele sunt fierte, luam oala de pe foc, scurgem o parte din apa in care au fiert (pastram o parte din apa deoarece este posibil sa ne mai trebuiasca pentru a subtia supa)
  • cu ajutorul unui blender pasam legumele pana obtinem o crema fina
  • pentru a avea o consistenta mai delicata, eu trec crema printr-o sita
  • punem supa astfel obtinuta inapoi pe foc, o subtiem dupa preferinte (cu apa ramasa de la fiert), adaugam ghimbirul pudra, sare si piper dupa gust si mai dam un clocot.

supa2

Pentru un gust mai fin eu adaug o lingura de smantana de gatit  inainte de a o servi.

Se mananca fierbinte altaturi de crutoane.

Pofta buna!

poate iti place si

No comments

  1. imi place prezentarea mult, cum ai facut floricica aceea din smanatina?
    pana acum n-am facut supa crema, blenderul meu sta in cutie, rusine proprierarului, dar uita ca ma faci curioasa 🙂

    1. Este o supa foarte sanatoasa. Este usor de facut si de asemenea e o buna alternativa l ciorba. Floricica: am pus smantana in mijloc, iar cu ajutorul unui bat ptr frigarui am tras dinspre centru spre exterior. Simple as that. Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *