Nascuta si crescuta in tara cartofului, sunt iremediabil indragostita de ei.
Fie ca ii mancam copti, piure, prajiti sau in diverse preparate, cartofii fac parte din meniul nostru.
Uneori cred ca uitam cat de versatili sunt si cat de multe preparate complexe putem face din ei. Cu un astfel de preparat vin si eu azi la voi.
Am copt cartofi, apii i-am umplut cu 3 combinatii diferite, pentru toate gusturile. Am asociat cartofii cu Grasa de Cotnari a Cramei Cotnari care a mers de minune in aceasta combinatie, mai ales cu varianta cu porumb si branza.
Mai jos va las reteta completa si un clip cu pasii.
Ingrediente (pentru 3-4 portii):
8 cartofi medii pentru copt
Topping 1:
100 g fasole rosie (in conserva)
3 felii de gogosar in otet – taiat cuburi
2 fire de carnaciori snack feliati cateva frunze de patrunjel tocate
otet balsamic sare
Topping 2:
100 g porumb 1/2 ardei gras rosu taiat cuburi 30 g de branza maturata sau cascaval razuit Topping 3:
sare
piper
Toppingurile – amestecam ingredientele de la fiecare toping in parte, mai putin carnea de la al treilea topping.
Topping 3:
Toppingurile – amestecam ingredientele de la fiecare toping in parte, mai putin carnea de la al treilea topping.
cu drag, Prăji