Astazi va prezint o o reteta de copt intreg, glazurat cu un sos de smantana si mustar si, de asemenea, servit cu aceasi sos din smantana si mustar.
Am pregatit aceasta reteta pentru Food Bookul Carrefour. Atat reteta, cat si ingredientele sunt roamnesti.
Ingrediente: 1 pui întreg 3 căței de usturoi 30 g unt 200 g smântână 50 g muștar Piper proaspat râșnit Sare
Mod de preparare: Se topeste untul, și se amestecă cu usturoiul pisat; Se freacă bine puiul in interior și în exterior cu sare și piper, apoi se leagă cu o sfoară de bucătărie; Se pune puiul pe o tavă, apoi peste el se toarnă amestecul de unt cu usturoi, Se coace la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru o oră; După o oră se reduce temperatura la 180 de grade, iar puiul se unge cu un sos format din smântâna amestecată cu muștar, sare si piper, apoi se toarnă pe deasupra grăsimea din tavă Se mai coace încă 10 minute, se repetă procesul de ungere, apoi se mai coace încă 10 minute (in total 80 de minute) Puiul se servește cald cu restul de sos de smântână și muștar.
Cu drag, Praji