Ciorba cu cartofi si smantana

Cand am hotarat impreuna cu Flavia sa demaram Campania #planulH2o, ne-am gandit sa va dam idei care sa va ajute sa ramaneti hidratati pe tot parcursul unei zile. V-am propus apa infuzata, limonade, ceaiuri si fructe. Astazi insa va propun o altfel de hidratare si anume cea cu ciorba. Ciorba cu cartofi si smantana este usoara, de vara, poate fi mancata rece sau calda.

Mie imi place, cand vin de la birou, sa imi pun o portie rece de la frigider intr-un bol, apoi, cat ma schimb si demachiez ciorba va ajunge la temperataura camerei, numai buna pentru a ma racori dupa o zi torida. O savurez simpla. Mircea insa o prefera fierbinte, cu ardei iuti si paine.

Fie ca e ciorba cu cartofi sau cea cu sfecla, fie ca e una cu legume sau verdeata, supa dulce sau clasica, ele ajuta la hidratare, dar si adauga nutrienti in dieta noastra.

Ciorba cu cartofi si smantana
Print
Ingrediente (pentru o oala de 4 l)
  1. 1. 1 kg cartofi albi – curatati si taiati cubulete
  2. 2. 400 g smantana grasa (smantana clasica, fermentata) – daca gasiti e ideala cea de 28-30% grasime
  3. 3. 1 morcov – curatat si dat prin razatoarea mare
  4. 4. ½ ardei gras – taiat cubulete
  5. 5. ½ rosie curatata de pielita - taiate cubulete
  6. 6. ½ legatura de patrunjel
  7. 7. 300 ml bors
  8. 8. ½ lingurita de zahar (necesar doar daca borsul este prea acru)
  9. 9. O lingura de amestec natural de mirodenii uscate (optional) – eu le folosesc pe cele de la Solaris
  10. 10. Sare
  11. 11. Piper
Cum procedam
  1. 1. Punem cartofii taiati cuburi in oala, adaugam putina sare si ii acoperim cu apa
  2. 2. Apa nu trebuie sa depaseasca nivelul cartofilor mai mult de doi centimetri
  3. 3. Lasam la fiert 5 minute (de cand a dat primul clocot), apoi adaugam morcovul, ardeiul si rosia
  4. 4. Mai lasam la fiert 10 minute
  5. 5. Intr-un bol incapator amestecam bine smantana cu borsul cu un pic de sare si piper
  6. 6. Punem 2 polonice din lichidul fierbinte in bolul cu smanata si bors – acest pas este necesar pentru a tempera smantana, astfel evitam branzirea ei (daca smanata este prea slaba procesul de branzire este greu de evitat, dar nu va speriati, gustul e la fel de bun).
La PrajiturEla https://laprajiturela.ro/

Nu uitati sa va hidratati si sa aveti grija de sanatatea voastra.

Praji.

Poate iti place si

Leave a Reply

Your email address will not be published.